Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Microsoft εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange

H Microsoft εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange
Η βάση της συνεργασίας θα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τεχνολογικής υποδομής της LSEG
Η Microsoft πρόκειται να αποκτήσει μερίδιο 4% του μετοχικού κεφαλαίου του London Stock Exchange Group στο πλαίσιο της δεκαετούς εμπορικής συμφωνίας για τη μετάβαση της πλατφόρμας δεδομένων του διαχειριστή του χρηματιστηρίου στο cloud, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική εταιρεία.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η LSEG έχει αναλάβει συμβατική δέσμευση για ελάχιστες δαπάνες που σχετίζονται με το cloud με τη Microsoft, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της συνεργασίας.
Η Microsoft δήλωσε ότι η βάση της συνεργασίας θα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τεχνολογικής υποδομής της LSEG και των πλατφορμών της Refinitiv στο Cloud της Microsoft.
"Η αρχική εστίαση θα είναι η παροχή διαλειτουργικότητας μεταξύ του LSEG Workspace και του Microsoft Teams, του Excel και του PowerPoint με άλλες εφαρμογές της Microsoft και μια νέα έκδοση του Workspace της LSEG", ανέφερε η αμερικανική εταιρεία.
Οι μετοχές της LSEG σημείωναν άνοδο 4% στις πρώτες συναλλαγές.
Η LSEG αγόρασε τη Refinitiv έναντι 27 δισ. δολαρίων από μια κοινοπραξία των Blackstone και Thomson Reuters, η οποία μετέτρεψε το χρηματιστήριο στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών δεδομένων μετά το Bloomberg LP.
Η LSEG έχει σημειώσει "καλή πρόοδο" στο πρόγραμμά της για την παράδοση της πλατφόρμας δεδομένων που βασίζεται στο cloud από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Refinitiv τον Ιανουάριο του 2021, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η Microsoft θα αγοράσει μετοχές της LSEG από την κοινοπραξία Blackstone/Thomson Reuters, δήλωσε ο διαχειριστής του χρηματιστηρίου.
Η Thomson Reuters, στην οποία ανήκει το Reuters News, έχει μειοψηφική συμμετοχή στην LSEG μετά τη συμφωνία Refinitiv.
Η αγορά της Microsoft αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης