Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αύξηση του ΑΕΠ τον Οκτώβριο 2022, για πρώτη φορά σε 4 μήνες, στο +0,5%

Βρετανία: Αύξηση του ΑΕΠ τον Οκτώβριο 2022, για πρώτη φορά σε 4 μήνες, στο +0,5%
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο η βρετανική οικονομία
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο η βρετανική οικονομία, μετά από έναν Σεπτέμβριο που επηρεάστηκε από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αλλά δεν υπήρχαν πολλά σημάδια για μια διαρκή στροφή προς το καλύτερο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει την οικονομία.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,5% από τον Σεπτέμβριο, καθώς τα καταστήματα και άλλες υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές επέστρεψαν στο κανονικό ωράριο εργασίας. Η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκε επίσης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, κατά 0,8% περισσότερο από το αναμενόμενο, και η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε επίσης καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες αυξάνοντας κατά 0,7%.
Ωστόσο, το ΑΕΠ τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο εξακολουθούσε να είναι μειωμένο κατά 0,3% σε σχέση με την περίοδο έως τον Σεπτέμβριο.
Τα στοιχεία έρχονται τρεις ημέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου η ΒοΕ αναμένεται να αυξήσει εκ νέου τα βασικά της επιτόκια, παρά τις σαφείς ενδείξεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διολισθαίνει σε ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης