Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο «σκληρός» Ciotti εξελέγη πρόεδρος του κόμματος της παραδοσιακής δεξιάς

Γαλλία: Ο «σκληρός» Ciotti εξελέγη πρόεδρος του κόμματος της παραδοσιακής δεξιάς
Ο Ciotti απέσπασε το 53,7% των ψήφων έναντι του Bruno Retailleau, επικεφαλής των γερουσιαστών του LR, επίσης πολύ συντηρητικό, στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής ψηφοφορίας
Ο βουλευτής Eric Ciotti μορφή της «σκληρής» δεξιάς, κυρίως όσον αφορά τη μετανάστευση, εξελέγη στις 11/12/2022 πρόεδρος του γαλλικού κόμματος της παραδοσιακής δεξιάς Οι Ρεπουμπλικανοί (LR).
Ο Ciotti απέσπασε το 53,7% των ψήφων έναντι του Bruno Retailleau, επικεφαλής των γερουσιαστών του LR, επίσης πολύ συντηρητικό, στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής ψηφοφορίας που χαρακτηρίστηκε από την ισχυρή συμμετοχή: 69,7%.
Το LR, το οποίο διαδέχθηκε το πρώην RPR του προέδρου Jacques Chirac  κυριαρχείτο για πολύ καιρό από τον πρώην πρόεδρο Nicolas Sarkozy -- ο οποίος πλέον έχει εμπλακεί σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις -- και αποδυναμωμένο από την καταστροφική επίδοση (4,8%) της υποψήφιάς του στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, της Valerie Pecresse αναζητεί μια νέα αρχή και ένα νέο ηγέτη.
Τα 91.110 μέλη του επέλεξαν τη γραμμή που υιοθετεί ο Ciott, 57 ετών, βουλευτής του νομού Αλπ-Μαριμίμ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Ο ειδικός αυτός σε θέμα μετανάστευσης προσπάθησε να διευρύνει το πεδίο του στα οικονομικά θέματα, κάνοντας λόγο για κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και δωρεών, και για μείωση των φόρων και των επιβαρύνσεων.
Στο τέλος της προεκλογικής του εκστρατείας, προσπαθώντας να αμβλύνει την πολύ έντονα δεξιά εικόνα του, συζήτησε επίσης κοινωνικά θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η αναπηρία, η ισότητα ανδρών - γυναικών, παρουσιάζοντας μια δεξιά ανοιχτή στην κοινωνία, στην ελευθερία, που μιλά γι αυτά τα θέματα.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Olivier Veran, κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς «να βρουν μια ιδεολογική πυξίδα γιατί πρέπει να συνεργαστούμε με τη ρεπουμπλικανική δεξιά», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης