Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μοναδικό ρωσικό τάνκερ με αργό πετρέλαιο θα εισέλθει στα στενά του Βοσπόρου τη Δευτέρα 12/12

Το μοναδικό ρωσικό τάνκερ με αργό πετρέλαιο θα εισέλθει στα στενά του Βοσπόρου τη Δευτέρα 12/12
Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας παρουσίασε επιστολή που επιβεβαιώνει την ασφαλιστική του κάλυψη
Το μοναδικό ρωσικό δεξαμενόπλοιο με αργό πετρέλαιο που βρίσκεται κοντά στο Βόσπορο θα εισέλθει στα στενά τη Δευτέρα (12/12/2022) ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Ακτοπλοϊκής Ασφάλειας του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.
«Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας παρουσίασε επιστολή που επιβεβαιώνει την ασφαλιστική του κάλυψη και αύριο (12/12) θα εισέλθει στον Βόσπορο.
Δεν υπάρχουν άλλα ρωσικά δεξαμενόπλοια με αργό πετρέλαιο που να περιμένουν άδεια για να περάσουν τα στενά», ανέφερε.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση, τέσσερα ξένα δεξαμενόπλοια φορτωμένα με συνολικά 475 τόνους πετρελαίου θα επιτραπεί να εισέλθουν στον Βόσπορο από τη Μαύρη Θάλασσα στις 12 Δεκεμβρίου μετά την προσκόμιση ασφαλιστικών εγγράφων.
«Τέσσερα δεξαμενόπλοια παρουσίασαν αντίστοιχα έγγραφα, η διέλευση τους αναμένεται τη Δευτέρα», ανέφερε.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση, αφού η Τουρκία επέβαλε πρόσθετες απαιτήσεις ασφάλισης για τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο για να περάσουν από τα στενά την 1η Δεκεμβρίου, οκτώ από τα 24 πλοία έχουν εφαρμόσει αυτές τις απαιτήσεις και έχουν περάσει από τον Βόσπορο από τη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης