Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία του Zelensky ζητά από το ΝΑΤΟ τα 3,4 δισ. δολάρια, που προορίζονταν για το Αφγανιστάν

Η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία του Zelensky ζητά από το ΝΑΤΟ τα 3,4 δισ. δολάρια, που προορίζονταν για το Αφγανιστάν
Η Ουκρανία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη βοήθεια από τη Δύση για να χρηματοδοτήσει την πολεμική της προσπάθεια και να διατηρήσει την κυβέρνηση στη ζωή
Σχετικά Άρθρα
Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα ταμείο 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προοριζόταν να υποστηρίξει την «εκπαραθυρωμένη» πλέον αφγανική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, ανέφερε το Politico.
Πρόκειται για το γνωστό ως Ταμείο Αφγανικού Εθνικού Στρατού με δωρεές από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία από τον Zelensky ζήτησε από το ΝΑΤΟ να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο της εναντίον της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ δεν συνεισφέρουν στο αφγανικό ταμείο, αλλά προηγουμένως έχουν παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό που προοριζόταν για την παλιά αφγανική κυβέρνηση.
Νωρίτερα αυτό το έτος, οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κίεβο 16 ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mi-17 τα οποία προμηθεύτηκαν αρχικά για το Αφγανιστάν.

Οι αφγανικοί πόροι

Δυτικοί αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν συζητήσει τη χρήση των αφγανικών πόρων για την Ουκρανία και προσανατολίζονται να το κάνουν, αν και η απόφαση εξαρτάται από κάθε χώρα ξεχωριστά.
Τα κεφάλαια επί του παρόντος έχουν παγώσει και το ΝΑΤΟ είτε πρόκειται να τα μεταφέρει πίσω στις χώρες δωρήτριες, είτε σε ένα νέο ταμείο για την Ουκρανία.
Εάν τα χρήματα χρησιμοποιηθούν για το Κίεβο, πιθανότατα θα διατεθούν στο Πακέτο Ολοκληρωμένης Βοήθειας της Ουκρανίας, ένα ταμείο που ιδρύθηκε το 2016 για να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη βοήθεια από τη Δύση για να χρηματοδοτήσει την πολεμική της προσπάθεια και να διατηρήσει την κυβέρνηση στη ζωή.
Εκτός από τη στρατιωτική υποστήριξη, η Ουκρανία θέλει οι δυτικοί υποστηρικτές της να καλύψουν το τεράστιο δημοσιονομικό της έλλειμμα 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης