Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη έρευνας δίνει «χαριστική βολή» στα εμβόλια: Όσοι νόσησαν από Covid έχουν ισχυρή ανοσία έναν χρόνο μετά

Αποκάλυψη έρευνας δίνει «χαριστική βολή» στα εμβόλια: Όσοι νόσησαν από Covid έχουν ισχυρή ανοσία έναν χρόνο μετά
Τα άτομα που ανέρρωσαν από τον COVID-19 εξακολουθούσαν να έχουν προστασία ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Σχετικά Άρθρα
Νέα μελέτη βρίσκει στοιχεία «μακροπρόθεσμης» φυσικής ανοσίας στον COVID-19, διαπιστώνοντας πως άτομα που ανέρρωσαν από τον COVID-19 εξακολουθούσαν να έχουν προστασία ένα χρόνο αργότερα!
Η ανάρρωση από τον COVID-19 συχνά παρέχει μια μορφή προστασίας γνωστή ως φυσική ανοσία.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η σοβαρή νόσηση από COVID-19 προκαλεί φυσική ανοσία, αλλά ερευνητές στην Ολλανδία προσπάθησαν να δουν εάν τα άτομα που δεν χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη εξακολουθούν να έχουν την προστασία.
Ανίχνευσαν αντισώματα για τον COVID-19, ή σημάδια προηγούμενης λοίμωξης, μεταξύ 95 συμμετεχόντων από τους 497.
Περίπου το 70% είχε υψηλά επίπεδα αντισωμάτων.
Από αυτό το υποσύνολο, όλα εκτός από ένα παρέμειναν «έντονα οροθετικά» σε όλες τις επισκέψεις παρακολούθησης, οι οποίες διήρκεσαν έως και ένα χρόνο.

Βρέθηκαν χαμηλά ποσοστά αποσύνθεσης αντισωμάτων, «υποδηλώνοντας μακροπρόθεσμη φυσική ανοσία», έγραψε με τους συναδέλφους της στην εφημερίδα η Dymphie Mioch, ερευνήτρια υγείας στην Ολλανδία και μία από τους ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη στην επαρχία της North Brabant.
«Η μελέτη επαληθεύει ό,τι γνωρίζουμε για την ανοσία μετά τη μόλυνση: πως επιμένει», δήλωσε στους The Epoch Times σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Δρ Jeffrey Klausner, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια που δεν συμμετείχε στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Infectious Diseases.

Oι λεπτομέρειες Μελέτης

Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές και το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, ήταν μια μελέτη κοόρτης που περιελάμβανε ανάλυση δειγμάτων αίματος από συμμετέχοντες, οι οποίοι έδιναν αίμα κάθε τρεις μήνες για ένα χρόνο.
Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν νοσηλεύτηκε.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά, την έκθεση και την ιστορία τους.
Παρακολουθήθηκαν έως και ένα χρόνο ή μέχρι να λάβουν εμβόλιο για τον COVID-19.
Η τελευταία παρακολούθηση πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 2021.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα επίπεδα των ολικών αντισωμάτων και των αντισωμάτων της ανοσοσφαιρίνης G (IgG).

Η παρουσία αντισωμάτων υποδηλώνει ότι το σώμα προστατεύεται από επαναμόλυνση και σοβαρές ασθένειες.

Οι περισσότερες μελέτες που εξετάζουν τη φυσική ανοσία εξετάζουν πληθυσμούς που παρουσίασαν σοβαρό COVID-19 ή ομάδες εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
«Ωστόσο, τέτοιοι πληθυσμοί μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν επαρκώς τον γενικό πληθυσμό, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να γνωρίζουν τη διάρκεια της προστατευτικής ανοσίας στο συνολικό πληθυσμό», ανέφεραν οι Ολλανδοί ερευνητές.
Ένας μικρότερος αριθμός εγγράφων εξέτασε την ανοσολογική απόκριση στη μόλυνση σε γενόσημους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων αμερικανών ερευνητών που βρήκαν μια ανταπόκριση ήταν ανιχνεύσιμη σε περισσότερο από το 90% των συμμετεχόντων για περισσότερους από 5 μήνες μετά τη μόλυνση, και Λιθουανοί ερευνητές που βρήκαν στοιχεία προστασίας έξι μήνες μετά από μόλυνση στο 95% των ατόμων που μελετήθηκαν.
Αυτές οι εργασίες «αναφέρουν αντικρουόμενα δεδομένα σχετικά με τη διάρκεια των ανιχνεύσιμων επιπέδων αντισωμάτων», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διαχρονικές μελέτες ή μελέτες που εξετάζουν τους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου για να μετρήσουν τις αλλαγές, είπαν οι Ολλανδοί ερευνητές.

Περισσότερα για τα ευρήματα

Μεταξύ των συμμετεχόντων, 38 είχαν μειωμένα επίπεδα αντισωμάτων IgG και 44 όχι.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες που αντιμετώπισαν μειώσεις έχασαν αργά την προστασία τους.
Το 11% παρουσίασε μείωση άνω του 50% σε μια περίοδο τριών μηνών. η πλειοψηφία είχε μείωση 9 έως 50%.
Μεταξύ των υπολοίπων σημειώθηκε αύξηση.
Σε ολόκληρο το έτος, μειώσεις αντισωμάτων IgG καταγράφηκαν κυρίως κατά τους πρώτους έξι μήνες.
Για 37 άτομα που ολοκλήρωσαν και τις τέσσερις επισκέψεις, όλα είχαν ανιχνεύσιμα αντισώματα στην τέταρτη επίσκεψη.
Οι περισσότεροι είχαν ισχυρά επίπεδα αντισωμάτων IgG.

Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα άτομα με χρόνια νόσο σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, ενώ οι γυναίκες φαινόταν να έχουν πτώσεις λιγότερο συχνά.
Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που εμφανίζουν πιο σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 έχουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων, αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διαφορά στη κοόρτη τους δεν ήταν σημαντική όταν έλαβαν υπόψη αυτόν τον παράγοντα, μετρούμενο ως άτομα με πυρετό.
«Αν και οι συμμετέχοντες που ανέφεραν πυρετό είχαν γενικά υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων στην κοόρτη μας, αυτές οι διαφορές δεν ήταν σημαντικές», είπαν οι ερευνητές.
Συμπερασματικά, μετά από μια αρχική ανοσολογική απόκριση λόγω μιας φυσικής λοίμωξης SARS-CoV-2, παρατηρήσαμε μείωση των επιπέδων αντισωμάτων σε περίπου τους μισούς συμμετέχοντες (κομμώτριες και ξενοδοχοϋπαλλήλους) που συμμετείχαν στην ολλανδική έρευνα.
Ωστόσο, οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνέχισαν να έχουν ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων για έως και ένα χρόνο», έγραψαν.
«Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα των δεδομένων μας από τον πραγματικό κόσμο υποδηλώνουν μακροπρόθεσμη ανοσοποιητική προστασία μετά από φυσική μόλυνση.
Μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να διερευνήσουν εάν αυτή η ανιχνεύσιμη φυσική ανοσολογική απόκριση οδηγεί επίσης σε λιγότερες (σοβαρές) επαναμολύνσεις μετά από ένα χρόνο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο ιός εξελίσσεται συνεχώς σε νέες παραλλαγές», δήλωσε ο καθηγητής στην Καλιφόρνια Klausner.
Capture_229.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης