Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μάστιγα η ενεργειακή φτώχεια – Θα παγώσουν τον χειμώνα πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά

Βρετανία: Μάστιγα η ενεργειακή φτώχεια – Θα παγώσουν τον χειμώνα πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά
Ήδη 4,3 εκατ. νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους για θέρμανση
Σχετικά Άρθρα
Αντιμέτωπα με την ενεργειακή φτώχεια βρίσκονται εκατομμύρια νοικοκυριά στη Βρετανία, τα οποία λόγω χαμηλού εισοδήματος θα περάσουν έναν δύσκολο και κρύο χειμώνα μέσα στα σπίτια τους.
«Πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια του ζεστά φέτος το χειμώνα», σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος κοινωνικών μελετών Joseph Rowntree (JRF), η οποία σημειώνει ότι ήδη 4,3 εκατ. νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους για θέρμανση.
Από αυτά, τα 2,5 εκατ. θα βρεθούν αντιμέτωπα και με σοβαρά προβλήματα σίτισης, επισημαίνει η έρευνα.
Στο μεταξύ, η οργάνωση Εθνική Ενεργειακή Δράση (National Energy Action) που στοχεύει στον εκμηδενισμό «της ενεργειακής φτώχιας ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν σε ένα ασφαλές και ζεστό σπίτι», εκτιμά ότι από τον Οκτώβριο 6,7 εκατ. νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε ενεργειακή φτώχεια.
Σημειώνεται ότι ήδη στη Βρετανία από το μέσα της εβδομάδας σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει έως και στους -10 βαθμούς Kελσίου.

Σειρά κινητοποιήσεων για αυξήσεις μισθών

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα και αναμένεται να κορυφωθούν την εβδομάδα των γιορτών.
Μεταξύ άλλων, απεργία έχουν προκηρύξει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση Σιδηροδρομικών, Θαλάσσιων και λοιπών Μεταφορών, οι νοσηλευτές και οι οδηγοί ασθενοφόρων και λεωφορείων, οι πυροσβέστες και οι υπάλληλοι του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ απεργίες στις 23-26/12 και 28-31/12 έχουν εξαγγείλει τα μέλη της Δύναμης Συνόρων που ελέγχουν τα ταξιδιωτικά έγραφα σε έξι μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χίθροου και του Γκάτγουϊκ.
Βασικό αίτημα των σωματείων είναι η αύξηση των αποδοχών, αφού ο πληθωρισμός στη χώρας έχει φτάσει το 11% και σε κάποια βασικά προϊόντα διατροφής αγγίζει και το 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης