Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία αυξάνει την παραγωγή όπλων, οι ΗΠΑ ανησυχούν: Οι ρώσοι εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά – Χωρίς ρεύμα η Οδησσός

H Ρωσία αυξάνει την παραγωγή όπλων, οι ΗΠΑ ανησυχούν: Οι ρώσοι εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά – Χωρίς ρεύμα η Οδησσός
Εν τω μεταξύ η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν διευρύνεται, νέα παρτίδα drones καμικάζι απέστειλαν οι ιρανοί ενώ θα διαθέσουν και πυραύλους μέσου βεληνεκούς…
(upd) Ενώ στο πολεμικό μέτωπο και στο σκέλος της κατάληψης εδαφών τις τελευταίες 24 ώρες δεν άλλαξαν δραματικά οι ισορροπίες…φαίνεται ότι κάτι αλλάζει σημαντικά στα οπλικά συστήματα…
Οι ρώσοι αυξάνουν την παραγωγή όπλων, κόντρα στην δυτική προπαγάνδα ότι οι ρωσικοί πύραυλοι εξαντλούνται… ενώ ο αμερικανός υπουργός άμυνας δεν δίστασε να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν που οι ρώσοι κρυφά έχουν εκσυγχρονίσει τόσο πολύ τα πυρηνικά τους όπλα…
nuketypeschart.png

Εν τω μεταξύ η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν διευρύνεται, νέα παρτίδα drones καμικάζι απέστειλαν οι ιρανοί ενώ θα διαθέσουν και πυραύλους μέσου βεληνεκούς…

Medvedev: Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή όπλων

Η Ρωσική Ομοσπονδία αυξάνει την παραγωγή ισχυρών όπλων
ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev
Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή των πιο ισχυρών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών, για να αντιμετωπίσει τις χώρες του δυτικού μπλοκ που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς. Ο εχθρός μας βρίσκεται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και μια σειρά από άλλα μέρη που στηρίζουν τους Ουκρανούς

Οι ουκρανοί έχουν χτυπήσει 185 φορές το Donetsk και Luhansk με HIMARS MLRS

Από τα τέλη Ιουνίου 2022, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιήσει 185 πλήγματα με το οπλικό σύστημα HIMARS MLRS σε μη στρατιωτικούς στόχους στο Luhansk και Donetsk.

Θα χρειαστούν μήνες για να αποκατασταθεί η ενεργειακή ισχύς στην Οδησσό της Νότιας Ουκρανίας

Με τον χειμώνα να πλησιάζει και περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς ρεύμα, η διοίκηση της Οδησσού πόλη της Νότιας Ουκρανίας προέτρεψε τους κατοίκους που βασίζονταν αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση και την ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους να σκεφτούν να εγκαταλείψουν την πόλη.
Η πόλη έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού η Ρωσία χρησιμοποίησε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσει δύο μεγάλα ενεργειακά εργοστάσια και οι αρχές είπαν ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy ανέφερε ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην πόλη-λιμάνι και τη γύρω περιοχή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, περιγράφοντας την κατάσταση ως πολύ δύσκολη.

Πρόεδρος Σερβίας: Οι αναφορές Merkel για τις Συμφωνίες του Μινσκ δίνουν νέα τροπή…

Η δήλωση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Merkel για τις Συμφωνίες του Μινσκ είναι ιστορική και αλλάζει τη στάση σε ότι συμβαίνει στην Ουκρανία από το 2014, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.
«Όλοι γίναμε μάρτυρες της ιστορικά σημαντικής δήλωσης της Α. Merkel, εκπλήσσομαι.
Για μένα, αυτή η ιδέα είναι πρακτικά ακατανόητη, αλλά επιβεβαιώνεται από αυτό που είπε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο ότι δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μινσκ, αυτά είναι νέα δεδομένα. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ποιος επιτέθηκε σε ποιον, αλλά αλλάζει την προσέγγιση σε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία από το 2014», είπε ο Σέρβος ηγέτης, προσθέτοντας ότι Αυτό επηρεάζει σοβαρά τη στάση της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Zeit που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, η Merkel είπε ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ ήταν «μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία, ώστε να γίνει ισχυρότερη, όπως φαίνεται σήμερα.
Η Ουκρανία του 2014-2015 δεν είναι η σύγχρονη Ουκρανία». Σύμφωνα με την Merkel, «ήταν σαφές σε όλους» ότι η σύγκρουση είχε σταματήσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί «αλλά αυτό ακριβώς έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο».
Εξέφρασε αμφιβολίες ότι εκείνη την εποχή τα κράτη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στον βαθμό που το κάνουν τώρα.

Οι ρώσοι καταστρέφουν αμερικανικά όπλα

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα αμερικανικό κινητό σύστημα ραντάρ AN/TPQ-36 και δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Donetsk.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν την προέλασή τους κοντά στο Krasny Lyman και σταμάτησαν δύο ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Mέχρι και 60 Ουκρανοί στρατιώτες και μισθοφόροι σκοτώθηκαν εκεί, ενώ καταστράφηκαν ένα μαχητικό όχημα πεζικού και δύο τεθωρακισμένα.
blog-2022-09-10-mlrs-bureviy-viyskove-tv-10-e1668868624123-768x431.jpg

FjkyPAtWIAACU5x-e1670675078839-768x432.jpg

Βομβαρδίστηκε η Kherson

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς της πόλης της Kherson δήλωσε ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Yaroslav Yanushevych
Η πόλη της Kherson ανακατελήφθη τον Νοέμβριο από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά της διάρκεια μεγάλης αντεπίθεσης η οποία οδήγησε στην αναδίπλωση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.
Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με εκτοξευτήρες ρουκετών, τανκς και βλήματα όλμου.
Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης