Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στο Κόσοβο: Σέρβοι έστησαν οδοφράγματα για να αποκλείσουν την κυκλοφορία

Ένταση στο Κόσοβο: Σέρβοι έστησαν οδοφράγματα για να αποκλείσουν την κυκλοφορία
Σειρήνες ήχησαν σε αρκετές πόλεις του βορείου Κοσόβου όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία για να ξεκινήσει το κίνημα
Σχετικά Άρθρα
Εκατοντάδες Σέρβοι του Κοσόβου έστησαν το Σάββατο (10/12/2022) οδοφράγματα σε δρόμο στο βόρειο τμήμα του, αποκλείοντας την κυκλοφορία σε δύο σημαντικά σημεία διέλευσης στα σύνορα με τη Σερβία, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Φορτηγά, ασθενοφόρα και αγροτικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να αποκλείσουν την κυκλοφορία, σε ένα περιβάλλον έντασης που σημαδεύτηκε τις τελευταίες ημέρες από εκρήξεις, πυροβολισμούς και επίθεση που είχε στόχο μια αστυνομική περίπολο.
Ένας Αλβανός αστυνομικός του Κοσόβου τραυματίστηκε σε αυτή την επίθεση.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές από τη σερβική μειονότητα του Κοσόβου είναι εξοργισμένοι με τη σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού σερβικής εθνότητας που θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή σε επιθέσεις κατά Κοσοβάρων αστυνομικών.

Σειρήνες

Σειρήνες ήχησαν σε αρκετές πόλεις του βορείου Κοσόβου όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία για να ξεκινήσει το κίνημα που οργανώθηκε στις 10/12 σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Διαδηλωτές εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήθελαν να εμποδίσουν «τη μεταφορά στην Πρίστινα» του συλληφθέντα πρώην αστυνομικού.
Οι Σέρβοι που ήταν μέλη των δυνάμεων της τάξης και οι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των κοσοβάρικων αρχών να αντικαταστήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας που εκδίδει το Βελιγράδι με αυτές που εκδίδει η Πρίστινα.
Τον Σεπτέμβριο, Σέρβοι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία στα δύο κύρια συνοριακά σημεία διέλευσης μεταξύ του Κοσόβου και Σερβίας για να εκφράσουν την οργή τους για τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Η σερβική μειονότητα του Κοσόβου, η οποία αριθμεί συνολικά σχεδόν 120.000 μέλη, δεν αναγνωρίζει την εξουσία της Πρίστινας με την ενθάρρυνση του Βελιγραδίου, το οποίο δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης