Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περού: Νέο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποπομπή Castillo – Διαδηλώσεις και ένταση

Περού: Νέο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποπομπή Castillo – Διαδηλώσεις και ένταση
Ο πρόεδρος του Κογκρέσου του Περού ζήτησε από τη Boluarte, να διορίσει «γρήγορα» κυβέρνηση εν μέσω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας στους δρόμους
Η πρόεδρος του Περού Dina Boluarte διόρισε το Σάββατο (10/12/2022)το υπουργικό της συμβούλιο, επιλέγοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Alex Contreras ως υπουργό Οικονομίας και τον χημικό μηχανικό Oscar Vera ως υπουργό Ενέργειας και Ορυχείων, μετά την αποπομπή του πρώην προέδρου Pedro Castillo.
Ο πρόεδρος του Κογκρέσου του Περού ζήτησε από τη Boluarte, να διορίσει «γρήγορα» κυβέρνηση εν μέσω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας στους δρόμους, όπου οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Pedro Castillo ζητούν την απελευθέρωσή του και νέες εκλογές.
«Η πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να λάβει γρήγορες αποφάσεις, όπως η κυβέρνησή της, και άμεσες αποφάσεις για να ξεπεράσει ορισμένες δυσκολίες και να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και ηρεμίας», δήλωσε ο Jose Williams, ο πρόεδρος του Κογκρέσου.
«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες για ηρεμία. Πρέπει να δούμε τα πράγματα με θετικό τρόπο», πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο RPP.
Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται όπως και αποκλεισμοί δρόμων από την Πέμπτη (8/12) στη Λίμα και σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στις περιοχές των Άνδεων, όπου ο Pedro Castillo , πρώην δάσκαλος σε αγροτικό σχολείο, έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης