Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden θα υποστηρίξει τη μόνιμη ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στη G20

Ο Biden θα υποστηρίξει τη μόνιμη ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στη G20
Biden: Μόνιμο μέλος της G20 η Αφρικανική Ένωση
Τη μόνιμη ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στην ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) θα υποστηρίξει σε σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος τω ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
«Είναι καιρός η Αφρική να έχει μόνιμη θέση στο τραπέζι διεθνών οργανισμών και πρωτοβουλιών», δήλωσε ο Τζαντ Ντέβερμοντ, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τις Αφρικανικές Υποθέσεις. «Χρειαζόμαστε περισσότερες αφρικανικές φωνές στις διεθνείς συνομιλίες που αφορούν την παγκόσμια οικονομία, τη δημοκρατία και τη διακυβέρνηση, την κλιματική αλλαγή, την υγεία και την ασφάλεια», είπε, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την υποστήριξή του στην Αφρικανική Ένωση, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ηγετών ΗΠΑ-Αφρικής που έχει προγραμματιστεί για τις 13-15 Δεκεμβρίου, με την παρουσία 49 Αφρικανών αρχηγών κρατών.
Η τριήμερη σύνοδος κορυφής έχει στόχο να ενισχύσει τη δέσμευση ΗΠΑ-Αφρικής στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και να εξετάσει ζητήματα που σχετίζονται με τον Covid-19, την επισιτιστική ασφάλεια και την κλιματική κρίση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Η Αφρικανική Ένωση, που ιδρύθηκε το 2001, αποτελείται από 55 κράτη-μέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης