Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία θα κατασκευάσει δύο νέα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2035

Η Ολλανδία θα κατασκευάσει δύο νέα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2035
Η κυβέρνηση σκοπεύει να χτίσει τα νέα εργοστάσια κοντά στη μοναδική πυρηνική μονάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί στην Ολλανδία, στο Μπόρσελε, στα νοτιοδυτικά της χώρας
Η Ολλανδία θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων μέχρι το 2035, με στόχο να καλύψει έως και το 13% των αναγκών της σε ηλεκτρική παραγωγή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με το Reuters, τα εργοστάσια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ενεργειακής μετάβασης της χώρας, με το Άμστερνταμ να θέλει να έχει σταματήσει την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα μέχρι το 2040. Το 2021 οι βιώσιμες πηγές ενέργειας αποτελέσαν το 12% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της χώρας.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να χτίσει τα νέα εργοστάσια κοντά στη μοναδική πυρηνική μονάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί στην Ολλανδία, στο Μπόρσελε, στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Η Ολλανδία σκοπεύει να διαθέσει 5 δισ. ευρώ για την κατασκευή των εργοστασίων, από ένα σύνολο 35 δισ. ευρώ που έχει προγραμματίσει να δώσει εντός της επόμενης δεκαετίας για την ενεργειακή μετάβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης