Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συνάντηση αξιωματούχων Ρωσίας και ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη - Τι συζήτησαν

Η συνάντηση αξιωματούχων Ρωσίας και ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη - Τι συζήτησαν
Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε πως δεν συζητήθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Τεχνικές συνομιλίες είχαν σήμερα (9/11/2022) στην Κωνσταντινούπολη, Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα δήλωσαν πως «Ρώσοι και Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα στις σχέσεις τους».
Ωστόσο, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν συζητήθηκε.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS, επικαλέστηκε τον υπουργό Sergei Ryabkov και ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν «δύσκολα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων της visa, των επιπέδων στελέχωσης των πρεσβειών και του έργου των ιδρυμάτων και των υπηρεσιών της κάθε πλευράς στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων μη προσδιορισμένων θεμάτων.
Το προσωπικό τόσο της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον όσο και της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, έπειτα από σειρά απελάσεων.
Ο επικεφαλής των ρωσικών εξωτερικών μυστικών υπηρεσιών, Sergei Naryshkin, και ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, William Burns, συναντήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα στις 14 Νοεμβρίου στην υψηλότερου επιπέδου προσωπική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε στο TASS ότι οι επαφές μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών περιορίστηκαν στο θέμα των ανταλλαγών και δεν άγγιξαν την ευρύτερη κατάσταση των διμερών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης