Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Εμπορίου ετοιμάζει «μπλόκο» στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Εμπορίου ετοιμάζει «μπλόκο» στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft
H FTC επιχειρεί να μπλοκάρει την εξαγορά 69 δισ. δολ. της Activision από τη Microsoft
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των Ηνωμένων Πολιτειών επιχειρεί να μπλοκάρει την εξαγορά-μαμούθ (69 δισ. δολ.) της Activision Blizzard από τη Microsoft, επικαλούμενη αθέμιτο ανταγωνισμό, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η ρυθμιστική αρχή αναφέρει ότι η απόκτηση από πλευράς Microsoft της Activision θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά gaming market, που συνολικά έχει αξία 200 δισ, δολ., περιορίζοντας την πρόσβαση ανταγωνιστών της Microsoft στα παιχνίδια ιδιοκτησίας Activision.
"H Microsoft έχει δείξει ότι και μπορεί και θα στερήσει περιεχόμενο από ανταγωνιστές της στον χώρο του gaming", ανέφερε η Holly Vedova, διευθύντρια του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC. "Σήμερα ζητούμε να σταματήσουμε τη Microsoft από το να αποκτήσει έλεγχο σε κυρίαρχο ανεξάρτητο στούντιο παιχνιδιών και να το χρησιμοποιήσει πλήττοντας τον ανταγωνισμό σε δυναμικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές gaming".
Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η επιτροπή ψήφισε με πλειοψηφία 3-1 υπέρ της απόφασης να επιχειρηθεί το "μπλόκο" στη συμφωνία.
Η πρόταση εξαγοράς της Microsoft προς την Activision Blizzard είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας και μια από τις 30 μεγαλύτερες εταιρικές συμφωνίες όλων των εποχών.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έδινε στην Microsoft τον έλεγχο πολύ δημοφιλών σειρών βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Call of Duty και το World of Warcraft.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης