Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσδεθείτε! Ο Kiyosaki προειδοποιεί για ιστορικών διαστάσεων κραχ - Η μεγαλύτερη φούσκα στην Ιστορία «σκάει»

Προσδεθείτε! Ο Kiyosaki προειδοποιεί για ιστορικών διαστάσεων κραχ - Η μεγαλύτερη φούσκα στην Ιστορία «σκάει»
Ο Robert Kiyosaki προειδοποίησε πως οι οικονομίες και οι αγορές πλησιάζουν σε άνευ προηγουμένου κραχ
Σχετικά Άρθρα
Στους λόγους για τους οποίους μπορεί να οδηγηθούμε σε πρωτόγνωρη οικονομική κατάρρευση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρεται με νεότερο άρθρο του ο γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki.
Λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων, ο Kiyosaki προειδοποίησε πως οι οικονομίες και οι αγορές πλησιάζουν σε άνευ προηγουμένου κραχ καθώς η «μεγαλύτερη φούσκα στην παγκόσμια ιστορία» σκάει.

Οι λόγοι…

Μεγαλύτερο πρόβλημα και καταλύτης για να προκληθεί η μεγαλύτερη φούσκα στην Ιστορία, σύμφωνα με τον Kiyosaki, είναι οι κατεστραμμένες εφοδιαστικές αλυσίδες.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι εφοδιαστικές αλυσίδες είναι το θεμέλιο της οικονομίας και είναι τόσο πολύπλοκες, που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τη λειτουργία τους.
«Η αλυσίδα εφοδιασμού δεν είναι μέρος της οικονομίας.
Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι η οικονομία.
Αποτελείται από ευρέα, εκτεταμένα και πολλά κινούμενα μέρη τα οποία μπορείτε να τα μοντελοποιήσετε, υπάρχουν κάποια μαθηματικά που μπορείτε να εφαρμόσετε, αλλά κανείς δεν μπορεί να τα κατανοήσει όλα».

Επιπλέον, ο συγγραφέας εξέφρασε την άποψη ότι η οικονομική κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί εάν ο πληθωρισμός φέρει ύφεση και συμβάλλει σε κρίση ρευστότητας.
Πράγματι, ο Kiyosaki προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός πιθανότατα θα εξαφάνιζε περίπου το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ.
Σε αυτήν τη γραμμή, ο Kiyosaki έχει υποστηρίξει τη συσσώρευση πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός και το ασήμι, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να επιβιώσουν από τη συντριβή που έρχεται.
Επιπλέον, ο Kiyosaki παραμένει bullish για τις προοπτικές των κρυπτονομισμάτων, ειδικά του Bitcoin (BTC).

Τέλος, o συγγραφέας προσδιόρισε πολιτική αστάθεια ως σημαντική απειλή για την οικονομία.
Εν προκειμένω, ξεχώρισε τη διαμάχη των ΗΠΑ και της Κίνας για τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας, έναν παράγοντα που θα καθόρισει το μέλλον.
Σημείωσε ότι υπάρχει μια αμοιβαία διάθεση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα για αποσύνδεση η μία από την άλλη, στοιχείο που ενδέχεται να οδηγήσει σε ανθεκτικότητα.

«Λοιπόν, θα πάρουν φυσικούς πόρους από την Αφρική και θα αναθέσουν σε τρίτους την παραγωγή τους στη Νότια Ασία.
Έτσι, η ζωή θα συνεχιστεί, θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική αλλά πιο ανθεκτική, και αυτό είναι το αντάλλαγμα», πρόσθεσε.
Συνολικά, ο Kiyosaki υποστήριξε ότι τα σημάδια μιας οικονομικής κατάρρευσης είναι ήδη ορατά, σημειώνοντας ότι το χρηματιστήριο… είναι τοστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης