Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κανείς δεν μπορεί να μας εκδιώξει από τους G20 – Οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους θα υποστούν οδυνηρή ήττα

Ρωσία: Κανείς δεν μπορεί να μας εκδιώξει από τους G20 – Οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους θα υποστούν οδυνηρή ήττα
Η Μόσχα εκφράζει τη βεβαιότητα, πως οι ΗΠΑ θα αποτύχουν στην προσπάθειά τους να αποβάλλουν τη Ρωσία από τους G20
Σχετικά Άρθρα
Οι G20 δεν έχουν καμία σχέση με τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη Μόσχα από την ομάδα αυτή, δήλωσε την Πέμπτη (8/12/2022) ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.
«Τα τελευταία χρόνια, ο αμυντικός προϋπολογισμός έχει μετατραπεί σε χριστουγεννιάτικο δέντρο για τους αμερικανούς νομοθέτες αλλά τι σχέση μπορεί να έχουν οι δραστηριότητες των G20 με τα νομοθετήματα των ΗΠΑ.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη Ρωσία από την Ομάδα των 20», επεσήμανε.

Εμμονικοί οι Αμερικανοί

Ο Ryabkov τόνισε ότι η πρόσφατη σύνοδος κορυφής των G20 στην Ινδονησία κατέστησε σαφές ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας άκουσε τις προσεγγίσεις και τις θέσεις της Μόσχας, ενώ «οι Αμερικανοί, εμμονικοί με την ιδέα της απομόνωσης της Ρωσίας, καθώς και οι υποτελείς τους, συνεχίζουν να τραγουδούν το ίδιο παλιό τραγούδι σε κάθε ευκαιρία».
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι «τα σχέδια (για την αποβολή της Ρωσίας από τους G20) θα αποτύχουν, μαζί με πολλά άλλα πράγματα».
Ο αμυντικός προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών για το οικονομικό έτος 2023, διαθέτει 6 δισ. δολάρια για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής που στοχεύει κατά της Ρωσίας.
Το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης την αμυντική συνεργασία με τη Μόσχα για άλλα πέντε χρόνια και επιβάλλει κυρώσεις σε επιχειρήσεις χρυσού που συναλλάσσονται με τη Μόσχα.
Επιπλέον, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να επιδιώξει την απομάκρυνση της Ρωσίας από έναν αριθμό διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου των G20, αναφέρει το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης