Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία θα δαπανήσει 230 εκατομμύρια λίρες για την αγορά αντιαρματικών συστημάτων NLAW

Η Βρετανία θα δαπανήσει 230 εκατομμύρια λίρες για την αγορά αντιαρματικών συστημάτων NLAW
Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού The Economist, πύραυλοι όπως ο NLAW, θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τον ρωσικό στρατό να εισέλθει σε ουκρανικές πόλεις, καθώς οι αντιαρματικοί πύραυλοι θεωρούνται «όπλα ενέδρας»
Οι Times αναφέρουν ότι η Βρετανία θα δαπανήσει περίπου 230 εκατομμύρια λίρες για την αγορά αντιαρματικών συστημάτων NLAW, αντισταθμίζοντας τα συστήματα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια.
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια συμφωνία 229 εκατομμυρίων λιρών με το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα Saab για την αγορά σουηδικών συστημάτων NLAW», έγραψε η εφημερίδα.
Επικαλέστηκε πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας ότι η Ουκρανία έχει λάβει περίπου 7 χιλιάδες αντιαρματικά συστήματα από τη Βρετανία, που είναι περίπου το ήμισυ των αποθεμάτων του βρετανικού στρατού.
Και πρόσθεσε ότι η νέα παρτίδα συστημάτων NLAW θα φτάσει στη Βρετανία το 2024 και ο πλήρης εφοδιασμός του βρετανικού στρατού με αυτή τη συμφωνία θα λήξει το 2026.
Σχεδιασμένοι για χρήση στο πεζικό, οι πύραυλοι NLAW εκτοξεύονται στον ώμο και μπορούν να απορριφθούν μετά την εκτόξευση.
Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού The Economist, πύραυλοι όπως ο NLAW, θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τον ρωσικό στρατό να εισέλθει σε ουκρανικές πόλεις, καθώς οι αντιαρματικοί πύραυλοι θεωρούνται «όπλα ενέδρας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης