Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τι εννοούσε ο Putin με τα νέα εδάφη; - Στόχος η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας

Ρωσία: Τι εννοούσε ο Putin με τα νέα εδάφη; - Στόχος η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας
Ένας από τους βασικούς στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν προστασία των κατοίκων του Donbass είπε ο Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος Vladimir Putin όταν έκανε λόγο στην χθεσινή ομιλία του ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει ήδη φέρει σημαντικά αποτελέσματα, όπως ότι εμφανίστηκαν νέα εδάφη ως μέρος της Ρωσίας έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Όπως είπε, τα νέα εδάφη αφορούν τις περιοχές εκείνες που ενσωματώθηκαν στη Ρωσία μετά και τη διεξαγωγή των σχετικών δημοψηφισμάτων.
«Ένας από τους κύριους λόγους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν η προστασία των ανθρώπων που ζουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στο Donbass.
Ως μέρος της προστασίας αυτών των ανθρώπων, σχηματίστηκαν νέα εδάφη, τα οποία προσαρτήθηκαν ως αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων» είπε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν κάποιες άλλες περιοχές θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην χώρα, απάντησε πως «δεν συζητείται κάτι τέτοιο».
«Μένει πολλή δουλειά να γίνει ακόμα για την απελευθέρωση αυτών των εδαφών» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως στις περιοχές αυτές που πλέον έχουν ενσωματωθεί στη ρωσική επικράτεια, βρίσκονται ουκρανικά στρατεύματα.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης