Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Putin: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της - Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου

Ηχηρό μήνυμα Putin: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της - Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου
Μήνυμα προς τη Δύση μετά την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και τη συνεχιζόμενη αποστολή εξοπλισμού έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ηχηρό μήνυμα έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος προειδοποίησε παράλληλα πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει πολύ.
Ταυτόχρονα ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε, πως αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα, τόνισε ο Putin κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (7/12/2022).
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση για υποκρισία, καθώς όπως είπε, μόνο μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλες λεγόμενες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξαφνικά ανακάλυψαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ουκρανών και άρχισαν να επιδεικνύουν ξεδιάντροπα την προκατάληψη τους έναντι της Ρωσίας.
Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι για οκτώ ολόκληρα χρόνια, οι εν λόγω διεθνείς θεσμοί αγνοούσαν εντελώς τα προβλήματα και τα δεινά των κατοίκων του Donbass, παρά το γεγονός ότι το ρωσικό Συμβούλιο γα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε επικεντρωθεί επανειλημμένα σε αυτό το θέμα.

Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου

Ο Putin αναφέρθηκε και στα πυρηνικά όπλα, διαπιστώνοντας πως για πρώτη φορά αυξάνεται τόσο πολύ ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου.
Έχουμε τα πλέον προηγμένα όπλα αλλά δεν θέλουμε τα χρησιμοποιήσουμε καθώς η Ρωσία τα θεωρεί αποτρεπτικά, επισήμανε.
Πάντως διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν είναι εκείνη που επιδιώκει να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο.
Επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως έχουν αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες, κάτι που η Ρωσία δεν έχει πράξει.
Επιπροσθέτως αποκάλυψε πως η Πολωνία έχει σχέδια κατοχής εδαφών της δυτικής Ουκρανίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η 2η επιστράτευση

Αναφερόμενος στην επιστράτευση διέψευσε τις φήμες ότι σχεδιάζεται και μια δεύτερη, έπειτα από εκείνη του Σεπτεμβρίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να κληθούν και άλλοι έφεδροι για να πολεμήσουν στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή.
Από τους 300.000 Ρώσους που επιστρατεύτηκαν τον Σεπτέμβριο, οι 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη όπου διεξάγεται αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Από αυτούς, οι 77.000 έχουν ενταχθεί σε μάχιμες μονάδες ενώ οι υπόλοιποι ανέλαβαν αμυντικά καθήκοντα, είπε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Προειδοποίησε εξάλλου ότι αυτή η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί μια «μακρά διαδικασία».

Τα fake news και η δυτική ιδεολογική κυριαρχία

Ο Putin έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας στην καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, που μεταδίδονται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Από την πρώτη κιόλας μέρα της στρατιωτικής επιχείρησης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Valery Fadeev και η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου πήραν μια απολύτως ξεκάθαρη πολιτική θέση.
Εξηγούν τους αληθινούς λόγους και την ανάγκη της επέμβασης πολεμούν τον απροκάλυπτο ρατσισμό και την επιθετική ρωσοφοβία», που διακινούνται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο Putin.
Eπέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι το Ρωσικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια διεθνή πλατφόρμα για τη συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στον σύγχρονο κόσμο.

Η καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας

«Πιστεύω ότι το Συμβούλιο μας, ως θεσμός που συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα δημόσιων οργανισμών στη Ρωσία και στο εξωτερικό, θα μπορούσε να γίνει μια αποτελεσματική διεθνής πλατφόρμα όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία τους στον σύγχρονο κόσμο.
Οι υπάρχουσες προσεγγίσεις απαιτούν μια ολοκληρωμένη ανάλυση, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη τελείως διαφορετικών στόχων», επισήμανε.
«Βλέπουμε ότι το δόγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρησιμοποιείται για να καταστρέψει την εθνική κυριαρχία των κρατών, για να δικαιολογήσει τη δυτική πολιτική, χρηματοπιστωτική, οικονομική και ιδεολογική κυριαρχία», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Συνεχής εθνικός αγώνας

«Να με τι έχουμε να κάνουμε», συνέχισε.
«Μόνο μια απάντηση μπορεί να υπάρξει από την πλευρά μας – ένας συνεχής αγώνας για τα εθνικά συμφέροντά μας.
Αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Και να μην υπολογίζει κανείς σε οτιδήποτε άλλο».
«Ναι, θα το κάνουμε με διάφορους τρόπους και μέσα. Ασφαλώς, πρώτα απ’ όλα θα επικεντρωθούμε σε ειρηνικά μέσα αλλά αν δεν απομείνει τίποτα άλλο θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε», συνέχισε.
Ο Putin απαντούσε στα σχόλια ενός μέλους του Συμβουλίου ο οποίος είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στην υπό ρωσικό έλεγχο περιφέρεια του Donetsk.

Τα εγκλήματα των Ουκρανών

Νωρίτερα, στις 6 Δεκεμβρίου, η Stephanie Tremblay, εκπρόσωπος του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Πριν από αυτό, στις 22 Νοεμβρίου, η αναπληρώτρια πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) Irina Kirkora, σε συνέντευξή της στην Izvestia, δήλωσε ότι η αργή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στα εγκλήματα των Ουκρανών μαχητών εναντίον Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου τους δίνει δικαίωμα να διαπράξει περισσότερες δολοφονίες.
Στις 19 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Διεθνούς Συνεργασίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον πρόεδρο της Ρωσίας ζήτησε να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τα εγκλήματα Ουκρανών μαχητών και ξένων μισθοφόρων.

ΗΠΑ για Putin

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «ανεύθυνες» τις «επιπόλαιες» δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σημείωσε ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται.
Αρνούμενος να απαντήσει ευθέως στον Putin, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ned Price υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε επιπόλαια ομιλία σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα είναι απολύτως ανεύθυνη», αφότου ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πρωτίστως πυρηνικά όπλα αλλά μόνο «ως απάντηση» σε ενδεχόμενο εχθρικό πλήγμα αυτού του είδους στο έδαφός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης