Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακάβρια ευρήματα: Νεκροψίες έδειξαν ότι ο εμβολιασμός με Pfizer - Moderna για τον covid προκάλεσε θανατηφόρα μυοκαρδίτιδα

Μακάβρια ευρήματα: Νεκροψίες έδειξαν ότι ο εμβολιασμός με Pfizer - Moderna για τον covid προκάλεσε θανατηφόρα μυοκαρδίτιδα
Και τα πέντε άτομα είχαν κάνει εμβόλιο Moderna ή Pfizer εντός επτά ημερών από τον θάνατό τους, με μέσο όρο τις 2,5 ημέρες
Σχετικά Άρθρα

Μια σοβαρή παρενέργεια που συνδέεται με τα εμβόλια για τον COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από Γερμανούς επιστήμονες.
Ειδικότερα, η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, μια μορφή καρδιακής φλεγμονή , εντοπίστηκε σε ένα υποσύνολο ατόμων που πέθαναν «αιφνίδια» στο σπίτι εντός 20 ημερών από τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19. 
Οι ερευνητές ανέλυσαν νεκροψίες που είχαν γίνει στους ανθρώπους και διεξήγαγαν πρόσθετη έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης δειγμάτων ιστού.
Οι ερευνητές ξεκίνησαν με μια ομάδα 35, αλλά απέκλεισαν 10 από περαιτέρω ανάλυση επειδή εντοπίστηκαν άλλες αιτίες θανάτου. 
Από τα υπόλοιπα 25 άτομα, οι ερευνητές εντόπισαν στοιχεία μυοκαρδίτιδας σε πέντε.
Και τα πέντε άτομα είχαν κάνει εμβόλιο Moderna ή Pfizer εντός επτά ημερών από τον θάνατό τους, με μέσο όρο τις 2,5 ημέρες. 
Η διάμεση ηλικία ήταν τα 58 έτη.

Τα εμβόλια προκάλεσαν τους θανάτους; 

Πάντως κανένας από τους ανθρώπους δεν είχε λοίμωξη από τον COVID-19 πριν από τον εμβολιασμό και τα ρινικά επιχρίσματα ήταν αρνητικά.
Τα ευρήματα της νεκροψίας σε συνδυασμό με την έλλειψη στοιχείων για άλλες αιτίες θανάτου και τον τρόπο με τον οποίο ο εμβολιασμός έλαβε χώρα λίγο πριν από τους θανάτους επέτρεψαν στους ερευνητές να πουν ότι για τρεις από τις περιπτώσεις, ο εμβολιασμός ήταν η «πιθανή αιτία» της μυοκαρδίτιδας και ότι η καρδιακή πάθηση «ήταν η αιτία του ξαφνικού θανάτου».
Σε μία από τις άλλες περιπτώσεις, η μυοκαρδίτιδα πιστεύεται ότι είναι η αιτία θανάτου, αλλά οι ερευνητές εντόπισαν έναν ιό του έρπητα, μια εναλλακτική εξήγηση για τη συχνότητα της φλεγμονής της καρδιάς. 
Η υπόλοιπη περίπτωση δεν περιελάμβανε εναλλακτική εξήγηση για τη μυοκαρδίτιδα, αλλά οι ερευνητές είπαν ότι ο αντίκτυπος της φλεγμονής ήταν «διακεκριμένος και παρατηρήθηκε κυρίως στο περικαρδιακό λίπος». 
Ταξινόμησαν τις δύο περιπτώσεις ως πιθανώς προκληθείσες από εμβολιασμό.
«Γενικά, μια αιτιώδης σχέση μεταξύ της μυοκαρδίτιδας και του εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 υποστηρίζεται από διάφορους παράγοντες», ανέφεραν οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένης της «στενής χρονικής σχέσης με τον εμβολιασμό», την «απουσία οποιασδήποτε άλλης σημαντικής προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου» και το αρνητικό τεστ για τυχόν «μολυσματικούς παράγοντες που προκαλούν μυοκαρδίτιδα».
Η μελέτη ( pdf ) δημοσιεύτηκε από την Clinical Research in Cardiology στις 27 Νοεμβρίου. Όλοι οι ερευνητές εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης. Χρηματοδοτήθηκαν από τις γερμανικές αρχές.
Η Moderna και η Pfizer δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.



Καταγραφή_1_1.PNG

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης