Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συναγερμό οι Νορβηγία και Γερμανία ζητούν από το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους αγωγούς φυσικού αερίου

Σε συναγερμό οι Νορβηγία και Γερμανία ζητούν από το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους αγωγούς φυσικού αερίου
Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι η Γερμανία μπορεί να συνέβαλε στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επειδή υποστήριξε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz και ο Νορβηγός πρωθυπουργός κάλεσαν το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους υποθαλάσσιους αγωγούς και τα καλώδια επικοινωνίας δημιουργώντας μια ειδική δομή συντονισμού, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
«Οι αγωγοί, τα καλώδια τηλεφώνου και Διαδικτύου είναι ζωτικής σημασίας επικοινωνίες για τα κράτη μας. Στην ασφάλειά τους θα πρέπει να δοθεί ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας την παραμονή της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Βερολίνου.
Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2 έδειξαν πόσο υψηλοί είναι οι κίνδυνοι σε αυτόν τον τομέα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ χαιρέτισε την πρωτοβουλία. «Έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μετά το πρόσφατο σαμποτάζ στο Nord Stream και είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι η θαλάσσια υποδομή μας προστατεύεται από μελλοντικές επιθέσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ.
Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας είπε επίσης ότι η χώρα του θα κατευθύνει μέρος των εσόδων της από τις εξαγωγές φυσικού αερίου για να βοηθήσει την Ουκρανία και άλλες χώρες που πλήττονται από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία έφερε πρόσθετα κέρδη στη Νορβηγία.
Ο Σολτς ευχαρίστησε τη Νορβηγία για την αύξηση κατά 10% στις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία, καθώς το Βερολίνο προσπαθεί να αναπληρώσει τις μειωμένες παραδόσεις από τη Ρωσία. Ο Σολτς είπε επίσης ότι η χώρα του θα συνεχίσει να είναι ηγέτης στην υπεράσπιση της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών ελευθεριών.
«Κανένας επιτιθέμενος δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι έχουμε σταθερή πρόθεση να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους μας και κάθε ίντσα του εδάφους της συμμαχίας με όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε ο Γερμανός καγκελάριος.
Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι η Γερμανία μπορεί να συνέβαλε στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επειδή υποστήριξε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.
«Γνωρίζοντας αυτά που γνωρίζουμε σήμερα, η απόφαση να προχωρήσουμε με το Nord Stream 2 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 ήταν η συμβολή της Γερμανίας στο ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο Μπούσμαν σε χαιρετισμό στη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης της G7 στο Βερολίνο.
Πρόσθεσε ότι είναι καθήκον της Γερμανίας να «αντιμετωπίσει άμεσα αυτήν την αλήθεια» και να «βγάλει τα σωστά συμπεράσματα» από αυτήν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης