Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση από Goldman Sachs, JP Morgan: Μειώστε το ρίσκο - Το περιβάλλον είναι ανησυχητικό

Δραματική προειδοποίηση από Goldman Sachs, JP Morgan: Μειώστε το ρίσκο - Το περιβάλλον είναι ανησυχητικό
«Θα δούμε σύντομα μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορά» επισημαίνει ο επικεφαλής της Goldman Sachs
Να μειώσουν άμεσα το ρίσκο τους, συστήνει στους επενδυτές ο επικεφαλής της Goldman Sachs, David Solomon, καθώς όπως εξήγησε, το περιβάλλον της οικονομίας είναι ανησυχητικό.
Σύμφωνα με τον Solomon, ο οποίος άνοιξε το συνέδριο της Goldman Sachs, θα δούμε σύντομα μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορά, καθώς τα μηνύματα της οικονομίας είναι αντικρουόμενα.
Άλλωστε, κατά τον ίδιο, η Wall Street δεν έχει ανακάμψει όπως ορίζεται από τα μοντέλα αλλά και αναμενόταν από το τμήμα ανάλυσης της Goldman Sachs.
Τουναντίον, παραμένει σε πτωτική τροχιά.

Ισχυρή η αγορά εργασίας

Όσον αφορά τις πιθανότητες αλλαγής πολιτικής της Federal Reserve, ο Solomon υπενθύμισε στις αγορές ότι η αγορά εργασίας παραμένει εκπληκτικά ισχυρή και ο ανταγωνισμός για ταλέντα παραμένει τόσο σκληρός όσο ποτέ.
Image
Ύφεση στις ΗΠΑ «βλέπει» για το 2023 η Dimon από τη JP Morgan

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε για ύφεση στις ΗΠΑ το 2023.
Όπως υποστήριξε μια «ήπια προς σκληρή» ύφεση θα μπορούσε να πλήξει την αμερικανική οικονομία το επόμενο έτος (2023), παρόλο που ο ίδιος υποστήριξε τη δύναμη των καταναλωτικών δαπανών. «Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να τα διαβρώσει όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Dimon δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Fed να διατηρήσει το τελικό της επιτόκιο στο 5% για τρεις έως έξι μήνες. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να μην αρκετό για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης