Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα φέρει αύξηση τιμών - Θα βρούμε αγοραστές

Novak (Ρωσία): Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα φέρει αύξηση τιμών - Θα βρούμε αγοραστές
Δεν αποδεχόμαστε τους μηχανισμούς που έχουν υιοθετηθεί και που περιορίζουν τεχνητά τις τιμές είπε ο Alexander Novak
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως το πλαφόν που επέβαλε η Δύση στο ρωσικό πετρέλαιο θα οδηγήσει σε αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων λόγω των ελλείψεων που θα καταγραφούν στην αγορά διατύπωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Alexander Novak, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος πως το ρωσικό αργό θα βρει αγοραστές, έστω και αν αυτό προϋποθέτει να αλλάξουν οι σημερινοί μηχανισμοί και οι εφοδιαστικές αλυσίδες.
«Δεν αποδεχόμαστε τους μηχανισμούς που έχουν υιοθετηθεί και που περιορίζουν τεχνητά τις τιμές.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μια παγκόσμια μείωση των επενδύσεων, σε μια μελλοντική έλλειψη των σχετικών πόρων.
Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμών» υποστήριξε ο Novak.

Σε ζήτηση το ρωσικό πετρέλαιο

Όπως είπε ο Novak, παρά το embargo και το πλαφόν, το ρωσικό πετρέλαιο θα συνεχίσει να είναι σε ζήτηση παρά το γεγονός ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν τις ρωσικές εταιρείες.
«Τέτοιες παρεμβάσεις σε "εργαλεία" της αγοράς προφανώς και θα επηρεάσει το έργο των εταιρειών μας και την πώληση των προϊόντων μας.
Παρόλο αυτά, θέλω να τονίσω ότι το ρωσικό πετρέλαιο είναι σε ζήτηση στις παγκόσμιες αγορές και θα βρει αγοραστές» υπογράμμισε ο Novak, επισημαίνοντας πως η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου σστις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.
«Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση στη ζήτηση της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, βλέπουμε ότι η ανάπτυξη των παγκόσμιων οικονομικών απαιτεί πόρους.
Δεν υπάρχει και τόσο πολύ πετρέλαιο στον κόσμο και το ρωσικό πετρέλαιο ήταν, είναι και θα είναι πάντα σε ζήτηση» τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Αλλάζουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού

Όπως είπε ο Novak, η Ρωσία αλλάζει μηχανισμούς και αλυσίδες εφοδιασμού για το ρωσικό πετρέλαιο μετά το πλαφόν της Δύσης και το ευρωπαϊκό embargo.
«Οι μηχανισμοί και οι εφοδιαστικές αλυσίδες θα αλλάξουν.
Δεν το βλέπουμε ως τραγωδία, οι εταιρείες θα βρουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης για να πουλήσουν τα προϊόντα τους»  υπογράμμισε ο Novak.
Υπενθυμίζεται πως στις 5 Δεκεμβρίου τέθηκε σε ισχύ το ευρωπαϊκό embargo στις εισαγωγές δια θαλάσσης του ρωσικού πετρελαίου, ενώ από την ίδια ημέρα ισχύει και το πλαφόν των 60 δολαρίων ανά βαρέλι που επέβαλαν ΕΕ, G7 και Αυστραλία στο ρωσικό αργό.

Δεν μειώνονται οι πωλήσεις

Σύμφωνα με τον Novak, η Ρωσία θα διατηρήσει τις πωλήσεις του πετρελαίου της τον Δεκέμβριο στα επίπεδα του Νοεμβρίου.
«Είμαστε σίγουροι ότι οι πωλήσεις μας τον Δεκέμβριο θα είναι στα επίπεδα του Νοεμβρίου.
Στη συνέχεια, θα δούμε πως θα πουληθούν τα προϊόντα, πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην αγορά.
Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες εδώ, συμπεριλαμβονομένων και αυτών που σχετίζονται με τις ανάγκες της παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε ο Novak, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία αύξησε την παραγωγή της κατά 2,2% την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2022 (σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) στους 488 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης