Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο -0,10% ο DAX

Απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο -0,10% ο DAX
Οι αναλυτές της αγοράς εξακολουθούν να αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed

(upd 2) Υποτονικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες παραμένουν σχεδόν αμετάβλητοι.
Πιο αναλυτικά:
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 14.433,52 μονάδες με απώλειες 0,10%
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,27% στις 7.546,98 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι καταγράφει απώλειες κατά 0,13% στις 6.688,12 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσιάζει πτώση κατά 0,29% και διαμορφώνεται στις 24.475,93 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρίσκεται στις 440,54 μονάδες με απώλειες 0,21%
Η αστάθεια έρχεται στη σκιά της εικόνας μεικτών πρόσημων στις ασιατικές αγορές κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την υποχώρηση της Wall Street τη Δευτέρα (5/12/2022) υπό τους φόβους ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Οι αναλυτές της αγοράς εξακολουθούν να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Αυξημένες οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία

Εν τω μεταξύ, η οικονομία της Γερμανίας φαίνεται να παίρνει μικρή ανάσα από την άνοδο των εργοστασιακών παραγγελιών τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, έναντι διάμεσης πρόβλεψης για αύξηση 0,1% σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε μεγάλης κλίμακας παραγγελίες, χωρίς τις οποίες θα καταγραφόταν μείωση 1,2%, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής της Γερμανίας.
Η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, δίνει μάχη για την αναχαίτιση του πληθωρισμού σε συνθήκες συρρίκνωσης της οικονομίας, καθώς τα αυξημένα ενεργειακή κόστη λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλούν αναταράξεις.

Απώλειες για πετρέλαιο, φυσικό αέριο

Ήπιες απώλειες καταγράφονται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Ιανουαρίου στο -0,70% στα 134 ευρώ.
Πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent -1,08% στα 81,80 δολ.το βαρέλι και το αμερικανικό αργό -1,1% στα 76,08 δολ. το βαρέλι.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα 6/12 οι περισσότερες ασιατικές αγορές.
Στο επίκεντρο, η χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών κατά του Covid στην Κίνα, αυξάνοντας τις ελπίδες για περαιτέρω οικονομική επαναλειτουργία.
Ειδικότερα, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αίρονται σταδιακά, μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να «χαλαρώσει» την πολιτική της zero covid απόρροια των πρωτοφανών κινητοποιήσεων των πολιτών κατά των μέτρων.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,24%, ο δείκτης Shanhgai στην Κίνα στο +0,02%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,40%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα έκλεισε στο -1,08% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,47%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης