Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό έρευνα η Neuralink του Elon Musk - Καταγγελίες για βασανισμό ζώων σε πειράματα

Υπό έρευνα η Neuralink του Elon Musk - Καταγγελίες για βασανισμό ζώων σε πειράματα
Η Neuralink Corp αναπτύσσει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που ελπίζει ότι θα βοηθήσει παράλυτους ανθρώπους να περπατήσουν ξανά και να θεραπεύσουν άλλες νευρολογικές παθήσεις
Η Neuralink του Elon Musk, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών, τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα για πιθανούς βασανισμούς ζώων, εν μέσω καταγγελιών του εσωτερικού προσωπικού ότι οι δοκιμές σε ζώα γίνονται εσπευσμένα, προκαλώντας άσκοπη ταλαιπωρία και θανάτους, σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Reuters.
Η Neuralink Corp αναπτύσσει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που ελπίζει ότι θα βοηθήσει παράλυτους ανθρώπους να περπατήσουν ξανά και να θεραπεύσουν άλλες νευρολογικές παθήσεις.
Η ομοσπονδιακή έρευνα, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ κατόπιν αιτήματος ομοσπονδιακού εισαγγελέα, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση της έρευνας.
Η έρευνα, δήλωσε μία από τις πηγές, επικεντρώνεται σε παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, ο οποίος διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές μεταχειρίζονται και δοκιμάζουν ορισμένα ζώα.
Η έρευνα διεξάγεται σε μια περίοδο αυξανόμενων διαφωνιών των εργαζομένων σχετικά με τις δοκιμές της Neuralink σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών ότι η πίεση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Musk για την επιτάχυνση της ανάπτυξης οδήγησε σε κακοτεχνίες στα πειράματα, σύμφωνα με το Reuters.
Τέτοιες αποτυχημένες δοκιμές έπρεπε να επαναληφθούν, αυξάνοντας τον αριθμό των ζώων που δοκιμάζονται και θανατώνονται, λένε οι εργαζόμενοι.
Τα έγγραφα της εταιρείας περιλαμβάνουν μηνύματα, ηχογραφήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάσεις και εκθέσεις που δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης