Διεθνή

Σειρήνες ξανά στην ανατολική Ουκρανία για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Σειρήνες ξανά στην ανατολική Ουκρανία για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις
Ήχησαν στις επαρχίες του Kharkiv και του Dnepropetrovsk
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones σε τρεις αεροπορικές βάσεις σε ρωσικό έδαφος, η Ρωσία απαντά με νέες πυραυλικές επιθέσεις.
Νωρίτερα σήμερα Τρίτη 6/12 το πρωί ήχησαν και πάλι οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορικές επιθέσεις σε Kharkiv και Dnepropetrovsk.
Αναφέρεται μάλιστα ότι σειρήνες ήχησαν και στην επαρχία του Donetsk, στο τμήμα που ελέγχει η Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως και χθες Δευτέρα 5/12 σήμαναν οι αντιαεροπορικές σειρήνες σε όλη την Ουκρανία καθώς η Ρωσία προχώρησε σε νέο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, οι περισσότεροι από τους 70 και πλέον πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία, κατερρίφθησαν, αν και οι υπόλοιποι επέφεραν πλήγματα στις ήδη επιβαρυμένες από τους προηγούμενους βομβαρδισμούς, ενεργειακές υποδομές.

Μελετημένα πυραυλικά χτυπήματα

Συνέπεια των πυραυλικών αυτών επιθέσεων είναι να αναμένονται νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη σχεδόν την Ουκρανία.
Μάλιστα η ουκρανική πλευρά αναφέρει πως στην τελευταία πυραυλική επίθεση, οι Ρώσοι στρατηγοί πρέπει να συμβουλεύτηκαν και ειδικούς στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, εάν κρίνει κανείς, όπως είπαν, από τη στόχευση των πυραύλων.
Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές γίνονται τη στιγμή που η Ουκρανία εισέρχεται στην πιο κρύα χρονική περίοδο της, κατά την οποία οι θερμοκρασίες έχουν πέσει πολύ κάτω από το μηδέν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης