Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν - βόμβα σε παγιδευμένο όχημα: Νεκροί 7 υπάλληλοι πετρελαϊκής εταιρείας σε διερχόμενο λεωφορείο - Στους 6 οι τραυματίες

Αφγανιστάν - βόμβα σε παγιδευμένο όχημα: Νεκροί 7 υπάλληλοι πετρελαϊκής εταιρείας σε διερχόμενο λεωφορείο - Στους 6 οι τραυματίες
Η βόμβα είχε τοποθετηθει σε σταματημένο  όχημα
Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί και στους 6 οι τραυματίες στη Mazar-i-Sharif, στη βόρεια επαρχία Balkh του Αφγανιστάν, όπου όταν εξερράγη βόμβα με στόχο λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους πετρελαϊκής εταιρείας, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Η έκρηξη έγινε στις 07:00» (σ.σ. τοπική ώρα, 04:30 ώρα Ελλάδας) και είχε στόχο «υπαλλήλους της Hairatan Petroleum που πήγαιναν στα γραφεία τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Balkh, ο Asif Waziri .
Η βόμβα είχε τοποθετηθει σε όχημα που ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου και εξερράγη τη στιγμή που έφθασε το λεωφορείο.
Σημειώνεται ότι στη Mazar-i-Sharif στις 25 Μαΐου τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 15 τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν βόμβες σε τρία μικρά λεωφορεία, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Σημειώνεται ότι οι Ταλιμπάν διαβεβαιώνουν ότι η ασφάλεια βελτιώθηκε αφότου ανακατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021,αλλά οι επιθέσεις, κυρίως οι βομβιστικές, παραμένουν συχνές και στην πλειοψηφία τους την ευθύνη αναλαμβάνει ο τοπικός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ΙΚΧ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης