Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρεπτόκοκκος Α: Ένα ακόμη 12χρονο αγόρι νεκρό στη Βρετανία – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων - Έξι συνολικά νεκροί

Στρεπτόκοκκος Α: Ένα ακόμη 12χρονο αγόρι νεκρό στη Βρετανία – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων - Έξι συνολικά νεκροί
Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο, έξι παιδιά πέθαναν από μια επεμβατική πάθηση που προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο Α, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών κάτω των 10 ετών στην Αγγλία
Ένα 12χρονο αγόρι είναι το τελευταίο παιδί που πέθανε από στρεπτόκοκκο Α στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Το αγόρι θεωρείται ότι είναι ο πρώτος μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έπεσε θύμα μόλυνσης που προκλήθηκε από το βακτήριο, μετά από μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με αναφορές, σε μια επιστολή που στάλθηκε στους γονείς, ο διευθυντής του σχολείου του μαθητή, Ρίτσαρντ Ράσελ, είπε ότι ο θάνατός του ήταν «τεράστιο σοκ». Σημείωσε ότι το σχολείο είχε λάβει συμβουλές από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), αλλά διαβεβαίωσε τους γονείς ότι ο κίνδυνος για τα παιδιά τους ήταν ακόμα χαμηλός.
Ο θάνατος του αγοριού έρχεται καθώς ένα τετράχρονο κορίτσι δίνει μάχη για τη ζωή του με λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ. Η Καμίλα Ρόουζ Μπερνς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Παιδιατρικό νοσοκομείο Alder Hey από τη Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο, έξι παιδιά πέθαναν από μια επεμβατική πάθηση που προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο Α, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών κάτω των 10 ετών στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης