Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Δεν θα καθορίσουμε εμείς τους όρους διαλόγου Ρωσίας – Ουκρανίας

Ινδία: Δεν θα καθορίσουμε εμείς τους όρους διαλόγου Ρωσίας – Ουκρανίας
Είναι γνωστή η θέση μας ότι δεν είναι τώρα η ώρα για πόλεμο είπε ο Ινδός ΥΠΕΞ
Η Ινδία δεν έχει καμία διάθεση να καθορίσει τους όρους της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διατύπωσε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Subramanyam Jaishankar.
Κατά τη διάρκεια δηλώσεων με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Burbock, ο Ινδός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι τους όρους του διαλόγου πρέπει να τους θέσουν τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.
«Η θέση μας είναι ότι τώρα δεν είναι η ώρα για πόλεμο.
Είναι γνωστή η τοποθέτηση μας ότι η λύση είναι ο διάλογος και η διπλωματία
Αυτή άλλωστε είναι και η θέση που υιοθέτησε η G20 και η οποία αποτυπώνεται στη συμφωνία του Μπαλί» είπε ο Jaishankar.
«Τι συνιστά τη βάση του διαλόγου, αυτό αφορά τις δύο χώρες.
Δεν είναι η Ινδία αυτή που θα καθορίσει ή θα υπερασπιστεί τους όρους της διαπραγμάτευσης.
Δεν είναι αυτή η επιδίωξη μας, δεν είναι αυτή η προσέγγιση μας.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουν τα δύο μέρη» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.

Ινδικά προϊόντα στη Ρωσία

Επιπλέον, ο Jaishankar υποστήριξε ότι η Ινδία έδωσε μια λίστα με ινδικά προϊόντα στη Μόσχα προκειμένου αυτά να αποκτήσουν πρόσβαση στις ρωσικές αγορές, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα με τη Ρωσία σε μια εποχή που η Μόσχα αντιμετωπίζει έντονες ελλείψεις σε ορισμένα κρίσιμα υλικά μετά τις κυρώσεις της Δύσης.
Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα φέρεται να έστειλε στην Ινδία μια λίστα με περισσότερα από 500 προϊόντα για πιθανή παράδοση, συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών για αυτοκίνητα, αεροσκάφη και τρένα.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού της Ινδίας εδώ και δεκαετίες και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για ινδικά φαρμακευτικά προϊόντα.
Αλλά με τις αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία να εκτινάσσονται στα ύψη και τις αποστολές άνθρακα και λιπασμάτων επίσης ισχυρές, η Ινδία αναζητά τρόπους για να εξισορροπήσει το εμπόριο.
«Δώσαμε στους Ρώσους μια σειρά προϊόντων στα οποία πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και στα οποία πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στη ρωσική αγορά» υποστήριξε ο Ινδός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης