Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστηριώδεις εκρήξεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις μακριά από το μέτωπο – Ενήμερος ο Putin

Μυστηριώδεις εκρήξεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις μακριά από το μέτωπο – Ενήμερος ο Putin
Από τις εκρήξεις αναφέρεται πως σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν άλλα πέντε
Μυστηριώδες εκρήξεις σε δύο αεροπορικές βάσεις της Ρωσίας πολύ μακριά από τη γραμμή του μετώπου καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, με το Κρεμλίνο μάλιστα να επιβεβαιώνει και να αναφέρει πως είναι ενήμερος ο πρόεδρος Putin.
Όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ, η πρώτη έκρηξη καταγράφηκε σήμερα το πρωί στην αεροπορική βάση Engels-2 στο Σαράτοφ της Ρωσίας, όπου και βρίσκονται βομβαρδιστικά Tu-95 που συμμετείχαν πρόσφατα σε επιδρομές με πυραύλους κρουζ κατά της Ουκρανίας.
Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε άλλη στρατιωτική αεροπορική βάση, κοντά στην πόλη Ryazan που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 240 χιλιομέτρων από τη Μόσχα.
Και σε αυτήν την βάση βρίσκονται βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-95 και Tu-22M.
2_304.jpg
Νεκροί και τραυματίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση του Ryazan, σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.
Αναφέρεται μάλιστα πως η έκρηξη αυτή συνέβη σε χώρο στάθμευσης της βάσης, ύστερα από την έκρηξη ενός φορτηγού με καύσιμα
Το ρωσικό Baza μετέδωσε, επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας στη βάση Engels-2, ότι το αεροδρόμιο αυτό επλήγη από drones με πυρά που στόχευσαν το διάδρομο προσγείωσης, ενώ το Astra, έτερο ρωσικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι δύο βομβαρδιστικά Tu-95 με πυρηνική ικανότητα υπέστησαν ζημιές στην έκρηξη.
Ωστόσο, η Ουκρανία φέρεται να μην έχει στην κατοχή της drones που μπορούν να διεισδύσουν τόσο βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

Ενήμερος ο Putin

Ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι ενήμερος για τις δύο αυτές εκρήξεις στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις.
Πάντως, ο Peskov δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα δύο περιστατικά.
Όπως είπε, παρακολουθεί τις διάφορες αναφορές από τα ρωσικά μέσα, δεν έχει ακόμα πλήρη ενημέρωση και κατά συνέπεια δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο.
Πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά αναφέρουν πως οι Ρώσοι παρέδιδαν πυραύλους κρουζ στην βάση Engels-2 και κατόπιν μετέφερε τα αεροσκάφη στη βάση του Ryazan, από όπου ετοιμάζονταν οι επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης