Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγνοεί τη Δύση η Κίνα: Κανονικά η ενεργειακή συνεργασία με Ρωσία – Μπουμέρανγκ για την ΕΕ το embargo

Αγνοεί τη Δύση η Κίνα: Κανονικά η ενεργειακή συνεργασία με Ρωσία – Μπουμέρανγκ για την ΕΕ το embargo
Παρά το embargo της ΕΕ και το πλαφόν της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο, η Κίνα συνεχίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Αγνοεί επιδεικτικά τη Δύση όσον αφορά το ευρωπαϊκό embargo και το πλαφόν (G7, ΕΕ, Αυστραλία) στο ρωσικό πετρέλαιο η Κίνα, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει κανονικά να συνεργάζεται με τη Ρωσία.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, στη βάση του σεβασμού και των αμοιβαίων συμφερόντων.
Σημειώνεται πως η Κίνα έχει αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Ευρώπης να μειώσει την εξάρτηση της από τα ρωσικά «καύσιμα».

Μπούμερανγκ για την Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα στην κινεζική εφημερίδα Global Times αναφέρει ότι η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο από την ΕΕ, θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Ευρώπη.
«Αντί να σκέφτονται πως θα απαλύνουν τον αντίκτυπο στις τιμές της ενέργειας, τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται για να πληρώσουν υψηλότερους λογαριασμούς» αναφέρει ο Lin Boqiang, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Ενεργειακή Οικονομία της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Xiamen.
Όπως λέει, η Μόσχα είναι απίθανο να «ενδώσει στην εντολή για μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο στο άμεσο μέλλον».
«Η ΕΕ θα αναγκαστεί να αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ.
Η ευρωπαϊκή ήπειρος θα πληγεί από μια άνοδο των τιμών πετρελαίου βραχυπρόθεσμα» αναφέρει ο Lin Boqiang.

Το μεγαλύτερο βάρος

«Αν και μια αναμενόμενη άνοδος της τιμής του πετρελαίου αναπόφευκτα θα προσθέσει περισσότερα δεινά όσον αφορά την επιδείνωση του πληθωριστικού τοπίου σε όλο τον κόσμο, η ΕΕ, η οποία «στοιχειώνεται» από τιμές σε επίπεδα ρεκόρ εδώ και δεκαετίες, θα υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα» αναφέρει ο Κινέζος ειδικός.
Από την πλευρά του ο Zhang Hong, συνεργάτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Ρωσικών, Ανατολικοευρωπαϊκών και Κεντρικών Ασιατικών Σπουδών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS), εκτίμησε ότι περιμένει διπλωματικά «μέτρα» από τη Ρωσία.
«Η Ευρώπη πιθανότατα θα υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία» αναφέρει η κινεζική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης