Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα ημερών το 9ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Θέμα ημερών το 9ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Θα αφορά τους τομείς της τεχνολογίας, της οικονομίας και των media
Σχετικά Άρθρα
Το 9ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξέτασε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αντιπρόσωποι από τα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Στη λίστα των κυρώσεων αναμένεται να προστεθούν 180 νέοι τομείς από την τεχνολογία, την οικονομία και τα media, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico, το οποίο επικαλείται διπλωμάτες.
Βάσει του δημοσιεύματος, πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συμφωνία για τα νέα μέτρα θα «κλείσει» σχετικά γρήγορα, και πιθανότατα πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
Στα τέλη Νοεμβρίου, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen είχε αναφέρει πως η ΕΕ «δουλεύει» για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ και η συμφωνία για το πλαφόν όσον αφορά το ρωσικό πετρέλαιο επιτεύχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο (μετά την κάμψη των ενστάσεων της Πολωνίας), χάρη και στη δέσμευση για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
«Η ΕΕ εργάζεται σκληρά για να αποδυναμώσει τη ρωσική οικονομία και δεν θα σταματήσει μέχρι η Ουκρανία να κερδίσει» είπε η επικεφαλής της Κομισιόν.
Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ έχει επιβάλλει 8 «πακέτα κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, με το τελευταίο να υιοθετείται στα τέλη Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης