Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – AfD: Οι καταγγελίες των Ρώσων για εγκλήματα πολέμου να εξετασθούν από ανεξάρτητη επιτροπή

Γερμανία – AfD: Οι καταγγελίες των Ρώσων για εγκλήματα πολέμου να εξετασθούν από ανεξάρτητη επιτροπή
Γερμανία – AfD: Οι καταγγελίες των Ρώσων για εγκλήματα πολέμου να εξετασθούν από ανεξάρτητη επιτροπή
Σχετικά Άρθρα
Έάν μεμονωμένοι στρατιώτες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει να διερευνηθεί από ανεξάρτητο όργανο, δήλωσε ο Tino Chrupalla, συμπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
«Είναι απαραίτητο να διερευνηθεί εάν μεμονωμένοι στρατιώτες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.
Αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές.
Μήπως, για παράδειγμα, οι φωτογραφίες από την πόλη Bucha αποδεικνύουν πραγματικά εγκλήματα πολέμου;
Και αν ναι, ποιος τα διέπραξε;
Αυτό δεν είναι ακόμη σαφές», επισήμανε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Οι καταγγελίες

Τον Απρίλιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι όλες οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το καθεστώς του Κιέβου, που φέρεται να μαρτυρούν τα «εγκλήματα» του ρωσικού στρατού στην πόλη Bucha , στην περιοχή του Κιέβου , είναι «άλλη μια πρόκληση».
Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια του χρόνου που αυτός ο οικισμός ήταν υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ούτε ένας ντόπιος κάτοικος δεν υπέστη βίαιες ενέργειες.
Απαντώντας σε παρατήρηση του δημοσιογράφου τγια την παρουσία καταθέσεων μαρτύρων, ο Chrupalla σημείωσε ότι «αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί από ουδέτερο όργανο».
«Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να το εξετάσουν αυτό αφού ο πόλεμος ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα», πρόσθεσε ο Chrupalla.

Ειρηνευτική συμφωνία

Σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν της ΕΕ για δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τη διερεύνηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία και την έκκληση του Volodymyr Zelensky για ένα ειδικό δικαστήριο του ΟΗΕ , ο βουλευτής σημείωσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας.
«Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ειρήνη και να μην μιλάμε για το μεταπολεμικό σύστημα τώρα», σημείωσε.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός σκότωσε 10 αιχμαλωτισμένους Ρώσους στρατιωτικούς κατά παράβαση του δικαίου του πολέμου.

Τα τεκμήρια

Ένα βίντεο που δείχνει τον ουκρανικό στρατό να σκοτώνει Ρώσους που έχουν παραδοθεί και είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 18 Νοεμβρίου  2022.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής Επιτοπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Valery Fadeev , αυτό συνέβη στο χωριό Makeevka στην περιοχή του Luckansk 
Ο επικεφαλής της επιτροπής χαρακτήρισε αυτό το περιστατικό προκλητικό έγκλημα και είπε ότι θα απαιτήσει διεθνή έρευνα.
Το βίντεο του θα σταλεί στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον ΟΑΣΕ , το Συμβούλιο της Ευρώπης , τη Διεθνή Αμνηστία , τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλους οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης