Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία κατά του Musk: Προτείνει ανέξοδα «μαγικές λύσεις» για τον τερματισμό του πολέμου

Η Ουκρανία κατά του Musk: Προτείνει ανέξοδα «μαγικές λύσεις» για τον τερματισμό του πολέμου
Η Ουκρανία είχε μια περίπλοκη σχέση με τον Musk, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου
Η Ουκρανία στρέφεται εκ νέου κατά του νέου ιδιοκτήτη του Twitter Elon Musk και τον κατηγορεί για τις «μαγικές απλές λύσεις» που προτείνει στο θέμα του πολέμου.
Ο συνεργάτης του Zelensky, Mykhailo Podolyak, επέκρινε τον Musk για τις λύσεις που προτείνει, σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ο Podolyak αναφέρθηκε στην «ανταλλαγή εδαφών για μια ψεύτικη ειρήνη» και «άνοιγμα όλων των ιδιωτικών λογαριασμών επειδή η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι πλήρης», ως παραδείγματα τέτοιων προτάσεων, όπως αναφέρει το Reuters.
Η Ουκρανία είχε μια περίπλοκη σχέση με τον Musk, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο εκκεντρικός κροίσος επαινέθηκε τις πρώτες του μέρες του πολέμου για την παροχή χιλιάδων δορυφορικών συσκευών διαδικτύου Starlink, κατασκευασμένες από τη SpaceX στην Ουκρανία δωρεάν, αλλά η φιλία αντιμετώπισε δυσκολίες τον Οκτώβριο όταν ο Musk εξέφρασε την υποστήριξή του για ειρηνευτικές συνθήκες που απορρίφθηκαν από το Κίεβο.
Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε η Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, να κηρυχθεί επίσημα μέρος της Ρωσίας και να διεξαχθούν δημοψηφίσματα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ για το αν η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει ή να φύγει σε άλλα κατεχόμενα εδάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης