Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με drone καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με drone καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ
Ο καταυλισμός Μαχμούρ αποτελεί καταφύγιο για εκατοντάδες κουρδικές οικογένειες που εγκατέλειψαν την Τουρκία πριν από πολλά χρόνια
Τουρκικό drone επιτέθηκε σε καταυλισμό Κούρδων προσφύγων κοντά στην πόλη Μαχμούρ στη βόρεια επαρχία Ερμπίλ του Ιράκ, ανέφερε την Κυριακή (4/12/2022) ο ιρακινός ιστότοπος Sahaq News.
«Το χτύπημα έγινε με τη χρήση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος με στόχο το στρατόπεδο», ανέφερε η πύλη.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.
Ο καταυλισμός Μαχμούρ αποτελεί καταφύγιο για εκατοντάδες κουρδικές οικογένειες που εγκατέλειψαν την Τουρκία πριν από πολλά χρόνια.

Γαμψό Ξίφος


Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ( ΡΚΚ - που είναι εκτός νόμου στην Τουρκία) χρησιμοποιεί αυτό το στρατόπεδο ως βάση εκπαίδευσης για τις μονάδες του που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές από την Άγκυρα
Η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορική επιχείρηση με την κωδική ονομασία Γαμψό Ξίφος στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία τα ξημερώματα της 20ης Νοεμβρίου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότερα από 50 πολεμικά αεροσκάφη και 20 drones.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τη χαρακτήρισε επιτυχημένη.
Αυτή η διασυνοριακή επιχείρηση ήταν μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα έξι νεκρούς και περισσότερους από 80 τραυματίες.
Οι τουρκικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για το περιστατικό στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και στους Κούρδους της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης