Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πορεία στο Μιλάνο ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Ιδρύεται κόμμα «Ενωμένη Ιταλία»

Ιταλία: Πορεία στο Μιλάνο ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Ιδρύεται κόμμα «Ενωμένη Ιταλία»
Η χώρα μας πληρώνει το τίμημα ενώ οι ΗΠΑ επωφελούνται, επισήμαναν οι διαδηλωτές
Πορεία διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στο κέντρο του Μιλάνου κατά της αποστολής ιταλικού οπλισμού στην Ουκρανία και ενάντια στο νέο κύμα των κυρώσεων που αφορούν τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Την πορεία οργάνωσε ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Gianni Alemanno, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα δημιούργησε την Επιτροπή «Stop the War», υποστηρίζοντας τη μη συμμετοχή της Ιταλίας με οποιονδήποτε τρόπο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Οι διαδηλωτές άπλωσαν πανό πολλών μέτρων με το σύνθημα «Αρκετά όπλα για το Κίεβο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
«Η χώρα μας, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης πληρώνοντας τους πλούσιους, τις πολυεθνικές εταιρείες και τις Ηνωμένες Πολιτείες (...).
Στη διαδήλωση υπήρχαν και ρωσικές σημαίες, αλλά το κυριότερο είναι ότι είχε ιταλικές σημαίες, οι οποίες δείχνουν ότι, πρώτα απ 'όλα, είμαστε πατριώτες, που αγαπάμε τον λαό μας», είπε ο Amedeo Avondet, εκ των διοργανωτών των διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υποστήριζε το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας (Fratelli d'Italia ), το οποίο μετά τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ανέβασε την τιμή της βενζίνης.

«Κατεχόμενη η Ιταλία»

«Το κύριο αίτημα πρέπει να είναι η ενότητα του έθνους, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές.
Τώρα η Ιταλία είναι κατεχόμενη από τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να φοβηθεί κανείς να πει ότι 17.000 στρατιώτες βρίσκονται στην Ιταλία και κρατούν την κυβέρνησή μας υπό την απειλή των όπλων», δήλωσε ο ακτιβιστής.

Επαφές με το κόμμα του Putin

Πρόσθεσε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία ως μέρος μιας αντιπροσωπείας της του κινήματος «Ενωμένη Ιταλία», όπου σκόπευε να συναντηθεί με εκπροσώπους το κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», το Κόμμα του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, και στις αρχές Ιανουαρίου θα αναγνωρίσει και επίσημα το κόμμα του.
Η Δύση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές ενέργειας και υψηλό πληθωρισμό λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και την πολιτική απεξάρτησης από τα ρωσικά καύσιμα.
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά της μετά την άνοδο της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου.
Αυτό επηρέασε και άλλους τομείς της οικονομίας.
Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Donbass , οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσαν δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Από τη Ρωσία, έχει σημειωθεί πολλές φορές ότι η Δύση επιδιώκει έτσι να παρατείνει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης