Τελευταία Νέα
Διεθνή

Albanese (Αυστραλία): Παρεμβαίνει στην αγορά άνθρακα για μείωση των τιμών ενέργειας και ανακούφιση των πολιτών

Albanese (Αυστραλία): Παρεμβαίνει στην αγορά άνθρακα για μείωση των τιμών ενέργειας και ανακούφιση των πολιτών
Ο Albanese ζητά από τις τοπικές πολιτείες την επιβολή ανωτάτων ορίων στις τιμές άνθρακα και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα ανακοινώσει οποιοδήποτε σχέδιο ανακούφισης από την ενέργεια πριν από τα Χριστούγεννα.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese θέλει οι κυβερνήσεις των πολιτειών να δουν αν μπορούν να ανακαλέσουν τα κοινοβούλιά τους για να επιβάλουν ανώτατα όρια τιμών στον άνθρακα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθούν οι λογαριασμοί ενέργειας των πολιτών, αναφέρει η Sydney Morning Herald.
Η επιβολή ορίων στο κόστος του άνθρακα και του φυσικού αερίου θα σήμαινε πιθανότατα την αποζημίωση των παραγωγών και οι πολιτειακές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να χάσουν τις πληρωμές δικαιωμάτων, ανέφερε η εφημερίδα.

Τα πολιτειακά κοινοβούλια έχουν διακόψει τις εργασίες τους μέχρι τον Φεβρουάριο
.

Η κυβέρνηση του Albanese έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να παρέμβει στην αγορά άνθρακα, καθώς και φυσικού αερίου, προκειμένου να μειώσει τις τιμές ενέργειας που εκτινάσσονται στα ύψη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο Albanese δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι θα ανακοινώσει οποιοδήποτε σχέδιο ανακούφισης από την ενέργεια πριν από τα Χριστούγεννα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης