Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία Borrell για την εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο: Πάνω από 1.100 Ουκρανοί εκπαιδεύονται σε κράτη της Ευρώπης

Ομολογία Borrell για την εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο: Πάνω από 1.100 Ουκρανοί εκπαιδεύονται σε κράτη της Ευρώπης
Οι βάσεις εκπαίδευσης της ΕΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα βρίσκονται στο έδαφος της Γερμανίας και της Πολωνίας αλλά και σε άλλες χώρες
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 1.100 Ουκρανοί εκπαιδεύονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Αποστολής Βοήθειας της ΕΕ στην Ουκρανία (EUMAM), δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.
«Σήμερα, η EUMAM έχει φτάσει στην πλήρη αρχική επιχειρησιακή της ικανότητα. 1.100 στρατιώτες εκπαιδεύονται ήδη» έγραψε στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell.
«Η αποστολή θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των ουκρανικών αναγκών και θα παράσχουμε πόρους 16 εκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό», είπε.

Σχεδιασμός για 15.000 Ουκρανούς

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν την έναρξη της EUMAM Ukraine τον Νοέμβριο 2022, σχεδιάζοντας να εκπαιδεύσει 15.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς εντός 24 μηνών.
Περίπου 106,7 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να διατεθούν για τις ανάγκες του.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ, η αποστολή θα παρέχει ατομική, συλλογική και ειδική εκπαίδευση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τις μονάδες εδαφικής άμυνας.
Οι βάσεις εκπαίδευσης της ΕΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα βρίσκονται στο έδαφος της Γερμανίας και της Πολωνίας.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων κρατών στην εκπαίδευση ομάδων μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης