Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν, οι Ουκρανοί υποβαθμίζουν τις απώλειες – Κίνηση ματ από Putin, μεταβαίνει στο Donbass

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν, οι Ουκρανοί υποβαθμίζουν τις απώλειες – Κίνηση ματ από Putin, μεταβαίνει στο Donbass
Ο Zelensky όμως ενδιαφέρεται για το πάρτι που θα ξεκινήσει μετά, το πάρτι διαφθοράς και ήδη ζητάει 1 τρισεκ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…
(upd 2) Τις τελευταίες εβδομάδες κάτι έχει αλλάξει στην Ανατολική Ουκρανία… μετά την αποχώρηση από την δυτική Kherson οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυραυλικών βομβαρδισμών αποδεκατίζοντας έως και το 50% των ηλεκτρικών υποδομών της Ουκρανίας ενώ χτύπησαν και το σιδηροδρομικό δίκτυο, προκαλώντας χάος στις προμήθειες πολεμικού υλικού του Ουκρανικού στρατού…
Λίγο πριν τον χειμώνα… που ιστορικά ευνοεί τους ρώσους… ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα…
Το πλεονέκτημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η είδηση, πως το προσεχές διάστημα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μεταβεί στο Donbass.
Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί υποβαθμίζουν το ύψος των νεκρών τους στρατιωτών… λένε ότι είναι μεταξύ 10.000 και 13.000 αλλά η αλήθεια είναι ότι φθάνουν τις 130.000 με 135.000 Ουκρανούς στρατιώτες…
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος όμως ενδιαφέρεται για το πάρτι που θα ξεκινήσει μετά, το πάρτι διαφθοράς και ήδη ζητάει 1 τρισεκ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…

Στο Donbass ο Putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα επισκεφθεί το Donbass σε εύθετο χρόνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους.
«Σίγουρα θα συμβεί σε εύθετο χρόνο γιατί είναι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε απαντώντας σε ερώτηση.
Η επίσκεψη Putin στο Donbass συσχετίζεται με τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού στην περιοχή, όπου στόχος είναι η πλήρης εκκαθάρισή της από τους Ουκρανούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν

Στις 14 Νοεμβρίου, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι μετά από επίμονες μάχες, τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Pavlovka στα νότια προάστια του Ugledar στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία.
Στις 18 Νοεμβρίου, το χωριό Opytne, που βρίσκεται νότια της Avdiivka, τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Στις 30 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προς την κατεύθυνση του Donetsk, οι οικισμοί Belogorovka και Ozaryanovka τέθηκαν υπό έλεγχο από τον ρωσικό στρατό.
Αργότερα την ίδια ημέρα, επιβεβαιώθηκε επίσης ο πλήρης ρωσικός έλεγχος της Andreevka, που βρίσκεται νότια του Bakhmut που αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων…
Το πιο πρόσφατο επίτευγμα των ρωσικών δυνάμεων επιβεβαιώθηκε την 1η Δεκεμβρίου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το χωριό Kurdyumovka που βρίσκεται νότια του Bakhmut τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Το βράδυ του Σαββάτου της 3ης Δεκεμβρίου , ακόυστηκαν εκρήξεις στη Kherson, όπως αναφέρουν πολεμικοί ανταποκριτές σε ρωσικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις εκρήξεις, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ισχυρή φωτιά και ο ουρανός πάνω από την πόλη είναι κόκκινος από τη λάμψη.
Αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει ρεύμα στην πόλη, καθώς κατά πάσα πιθανότητα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε ενεργειακή εγκατάσταση.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι μετά την απελευθέρωση της θα διεξαχθεί δικαστήριο κατά των Ουκρανών οργανωτών και δραστών της τρομοκρατίας κατά αμάχων στην πόλη.
 
60 Ουκρανοί νεκροί στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προληπτικό χτύπημα, αποτρέποντας μια ουκρανική επίθεση στην κατεύθυνση του Kupyansk εξαλείφοντας έως και 60 Ουκρανούς στρατιώτες, δήλωσε το Σάββατο (3/12/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Στην κατεύθυνση του Kupyansk, προληπτικά πλήγματα της αεροπορίας του στρατού, του πυροβολικού και των βαρέων φλογοβόλων εμπόδισαν τον εχθρό να επιτεθεί κοντά στον οικισμό Kuzemovka», είπε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο, ο εχθρός έχασε προσωπικό και οχήματα.
«Έως και 60 Ουκρανοί στρατιώτες εξοντώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν δύο τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τρίτροχα τεθωρακισμένα και τέσσερα φορτηγά», πρόσθεσε

Οι Ουκρανοί υποβαθμίζουν τις απώλειες…


Ενώ ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του, το καθεστώς της Ουκρανίας προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειές του.
Σύμφωνα με την ουκρανική παράδοση της απόκρυψης της αλήθειας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της χώρας, ο σύμβουλος του γραφείου του προέδρου ανέφερε… ότι για εννέα μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας φέρεται να ανήλθαν σε 10.000 με 13.000 νεκρούς Ουκρανούς.
Οι εμπόλεμοι δεν αποκαλύπτουν τις πραγματικές απώλειες εν καιρώ πολέμου.
Ωστόσο, το καθεστώς της Ουκρανίας έχει υποβαθμίσει τον αριθμό των νεκρών Ουκρανών κατά 10 φορές αφού υπολογίζονται σε 138.000 με 145.000 νεκρούς και τραυματίες.
Διάφοροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές του ρωσικού στρατού και ήδη ανέρχονται σε περίπου 100.000 νεκρούς και τραυματίες.
Αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει 61.207 νεκρούς στρατιώτες και 49.368 τραυματίες στρατιώτες από τον Φεβρουάριο, δηλαδή το 50% του αρχικού ουκρανικού στρατού.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν σκοτώσει 90.000 ρώσους στρατιώτες νούμερο που ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Να σημειωθεί ότι ο Ρωσικός στρατός μετράει τους ρώσους στρατιώτες όχι τους στρατιώτες του Luhansk ή Donetsk ή τους στρατιώτες Wagner ή τους Τσετσένους μαχητές.
Σημειώνεται ότι ο ιδιωτικός στρατός Wagner χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από το Κογκρέσο των ΗΠΑ… προφανώς ανόητος χαρακτηρισμός…
Τα video των Wagner στο Tik Tok έχουν φθάσει το 1 δισεκ. προβολές και θεωρούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… viral…

Τελικά πόσοι είναι οι νεκροί Ουκρανοί και τραυματίες;

Με βάση ανεξάρτητες πηγές που παρουσιάζουν όλες τις εκδοχές αναφέρονται τα εξής νούμερα…
Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2022 στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί περίπου 138.000 με 145.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Επίσης από πλευράς ρώσων, ρωσώφων και Τσετσένων έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί περίπου 28.500 με 30.000 στρατιώτες…
Οι περισσότεροι νεκροί Ουκρανοί καταγράφησαν στις μάχες στο Kharkiv, στην Kherson στα νότια και εσχάτως στο Bakhmut (Artyomovsk στα ρωσικά)... ειδικά στο Kharkiv και Kherson οι Ουκρανοί πρέπει να έχουν χάσει ή τραυματιστεί πάνω από 30.000 στρατιώτες...

Αναβαθμίζει τις ανάγκες σε κεφάλαια – Κλασική συνταγή διαφθοράς…

Ενώ οι Ουκρανοί υποβαθμίζουν τους νεκρούς στρατιώτες αδιαφορώντας για τις απώλειες Ουκρανών… την ίδια στιγμή πλάθουν φανταστικά νούμερα, ζητούν 1 τρισεκ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Το 1 τρισεκ. δολάρια αναλογεί σε 5 φορές το ΑΕΠ της Ουκρανίας… προ του πολέμου με βάση το τέλος του 2021…
Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε εκτιμήσει προηγουμένως τη ζημιά που προκλήθηκε στην Ουκρανία σε 367 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαίωσε ότι το κόστος της αποκατάστασης της Ουκρανίας είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημαντικό μέρος του κόστους θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των υποδομών, ιδιαίτερα των ενεργειακών τους συστημάτων.
Μέχρι στιγμής, περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, σημαντικό μέρος των οποίων διατέθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μετρά διαφορετικά το κόστος ανοικοδόμησης.
O Zelensky ανέφερε ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την αποκατάσταση της Ουκρανίας.
Υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη «ούτε ένα σεντ» για την εφαρμογή του σχεδίου ταχείας ανάκαμψης που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πως ο χειμώνας βοηθάει την Ρωσία;

Ο χειμώνας έχει συχνά αποδειχθεί απαραίτητος σύμμαχος της Ρωσίας.
Ο χειμώνας του 1812-1813 ανάγκασε τον Ναπολέοντα να αποσυρθεί από τη Μόσχα, μια υποχώρηση από την οποία το Grande Armee του δεν συνήλθε ποτέ.
Ο χειμώνας του 1941-1942 σφράγισε την τελική μοίρα του στρατού εισβολής του Τρίτου Ράιχ του Αδόλφου Hitler.
Η νέα στρατηγική του Putin στον πόλεμο που ξεκίνησε με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο είναι να στρατολογήσει… τον χειμώνα 2022-2023.
Εδώ και εβδομάδες, υπάρχουν αναφορές ότι οι ρώσοι χτυπούν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε κάθε μεγάλη πόλη της Ουκρανίας.

Στόχος του Putin;


Καθώς ο ουκρανικός στρατός μάχεται με τον ρωσικό στρατό στο Donbass, το ηλεκτρικό δίκτυο από το οποίο εξαρτάται το ουκρανικό έθνος… καταρρέει…
Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, δεν θα υπάρχει φως ή θερμότητα σε σπίτια, νοσοκομεία, γραφεία ή σχολεία της Ουκρανίας.
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τα τρόφιμα δεν μπορούν να συντηρηθούν, οι σόμπες δεν θα λειτουργούν, το νερό δεν μπορεί να αντληθεί.
Χωρίς φως και θερμότητα, η προσδοκία του Putin είναι ότι ο ουκρανικός λαός, θα οδηγηθεί σε απόγνωση.
Ο χειμώνας, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 έως τα μέσα Μαρτίου 2023, είναι η πιο κρύα και σκοτεινότερη εποχή και ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες.
Το CNN ανέφερε ότι, μετά το τελευταίο κύμα ρωσικών επιδρομών, 10 εκατομμύρια Ουκρανοί, το 25% των Ουκρανών, έμειναν χωρίς ρεύμα.
«Η Ρωσία μετατρέπει τον χειμώνα σε όπλο, ακόμη και όταν οι στρατιώτες της πέφτουν στο πεδίο της μάχης», έγραψαν οι New York Times.
Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας προσθέτει: «Λόγω μιας δραματικής πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται καθημερινά σε εκείνες τις περιοχές της Ουκρανίας όπου η παροχή ρεύματος έχει ήδη αποκατασταθεί μετά από μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στις 15 Νοεμβρίου στην ενεργειακή υποδομή».

Η στάση των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο είναι ότι οι μάχες θα σταματήσουν και οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόνο όταν το πει η Ουκρανία….
Αλλά οι Αμερικανοί, των οποίων η υποστήριξη προς την Ουκρανία ήταν απαραίτητη σε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει επίσης να έχουν φωνή όταν τελειώσει ο πόλεμος.
Το μεγαλύτερο διακύβευμα σε αυτόν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας για τις ΗΠΑ δεν είναι ποιος θα καταλήξει να έχει τον έλεγχο του Luhansk και του Donetsk , αλλά να μην παρασυρθούν σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.
Τίποτα στην Ανατολική ή Κεντρική Ευρώπη δεν αξίζει έναν μεγάλο πόλεμο των ΗΠΑ με τη Ρωσία που θα μπορούσε να γίνει πυρηνικός και να κοστίσει σε εκατομμύρια Αμερικανούς.
Το Donbass και η Κριμαία μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία για την Ρωσία και την Ουκρανία αλλά όχι για τις ΗΠΑ.
Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό του πυραύλου εδάφους - αέρος S-300 που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από τις ουκρανικές δυνάμεις, ο οποίος κατέληξε αρκετά χιλιόμετρα εντός της Πολωνίας, σκοτώνοντας δύο Πολωνούς πολίτες.
Οι κραυγές για αντίποινα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το Άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αποκάλυψαν ότι το Κόμμα Πολέμου της Αμερικής δηλαδή οι Δημοκρατικοί επιζητούν την επόμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία του Putin…

Οι Αμερικανοί που στηρίζουν την Ουκρανία, έχουν την υποχρέωση και δικαίωμα να πουν στην Ουκρανία όταν πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι νέων μαχών υπερβαίνουν κάθε πιθανό κέρδος για τις ΗΠΑ και εάν οι Ουκρανοί θέλουν να πολεμήσουν ας το πράξουν αλλά όχι με τα δυτικά όπλα…
Οι μεγάλες δυνάμεις δεν πρέπει ποτέ να παραχωρούν σε μικρότερες δυνάμεις, την πρωτοβουλία των πολέμων….
Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παραχωρήσουν αυτό το δικαίωμα στην Ουκρανία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης