Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινήσεις εντυπώσεων: Η Ρωσία εκτοξεύει πύραυλο Monster S-500 και οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο βομβαρδιστικό B-21

Κινήσεις εντυπώσεων: Η Ρωσία εκτοξεύει πύραυλο Monster S-500 και οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο βομβαρδιστικό B-21
Οι ΗΠΑ παρουσίασαν το νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό βομβαρδιστικό Β-21
Σε κινήσεις εντυπώσεων επιδίδονται οι δύο βασικές υπερδυνάμεις του πλανήτη οι ΗΠΑ και η Ρωσία εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία…
Η Ρωσία πραγματοποίησε εκτόξευση ενός οπλικού συστήματος που το χαρακτηρίζει τέρας (Monster) και μάλλον είναι πύραυλος που σχετίζεται με το σύστημα αεράμυνας S-500 ενώ οι ΗΠΑ παρουσίασαν το νέο βομβαρδιστικό B-21…

Η δοκιμή της Ρωσίας που προκάλεσε δέος… 

Η Ρωσία εκτόξευσε επιτυχώς ένα πύραυλο – τέρας, που αποτελεί μέρος του νέου οπλικού συστήματος, που έχει αναγνωριστεί ως νέα πλατφόρμα αντιπυραυλικής άμυνας υπό τις εθνικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, στο πεδίο βολής Sary Shagan στο Καζακστάν.
«Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι σε υπηρεσία με τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από αεροπορικές και διαστημικές επιθέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Η Ρωσία έχει προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι ενισχύει την ικανότητα πυραυλικής της άμυνας γύρω από την πρωτεύουσα της Μόσχας και έχει πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών με στόχο την αναβάθμιση της αεράμυνας της εθνικής επικράτειας.
Υπάρχουν εικασίες ότι η δοκιμαστική εκτόξευση στο Καζακστάν ήταν ο S-500, που χαρακτηρίζεται από την Ρωσία ως αντιαεροπορικό σύστημα επόμενης γενιάς για την υπεράσπιση των ρωσικών πόλεων.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία επιχείρησε να δείξει στον κόσμο το αυξανόμενο οπλοστάσιο υπερηχητικών της πυραύλων, παρουσιάζοντας μερικά εκπληκτικά πλάνα.
Η Δύση εν τω μεταξύ κατηγόρησε την Ρωσία ότι χρησιμοποιεί υπερηχητικούς πυραύλους στην Ουκρανία.
Το Fox News ανέφερε πρόσφατα ότι «η Ρωσία θέλει να προσθέσει πιο εξελιγμένα όπλα στα αποθέματά της και παρήγγειλε «αρκετές δεκάδες» υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon»…
interceptormissile.jpg
Το νέο υπερσύγχρονο βομβαρδιστικό των ΗΠΑ το Β-21

Η Northrop Grumman Corporation και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψαν το πρώτο αεροσκάφος έκτης γενιάς στον κόσμο.
«Η αποκάλυψη του B-21 Raider θα είναι μια ιστορική στιγμή για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ».
Οι ΗΠΑ παρουσίασαν το νέο βομβαρδιστικό μετά από 30 χρόνια.
Το B-21 Raider θα παρέχει τρομερή ικανότητα μάχης σε μια σειρά επιχειρήσεων σε δύσκολα περιβάλλοντα», είπε ο αρχηγός του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός CQ Brown.

Το βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider θα εκτεθεί στις εγκαταστάσεις της Northrop στο Palmdale της Καλιφόρνια.
Το B-21 βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2015.
Μια ομάδα περισσότερων από 8.000 ατόμων από τη Northrop, 400 προμηθευτές σε 40 πολιτείες και την Πολεμική Αεροπορία εργάζονται στο πρόγραμμα B-21.
Η Northrop είπε ότι το νέο stealth βομβαρδιστικό «ωφελείται από περισσότερες από τρεις δεκαετίες τεχνολογίας stealth... και αναπτύχθηκε με την επόμενη γενιά τεχνολογίας stealth, προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης και αρχιτεκτονική ανοιχτών συστημάτων, το B-21 είναι βελτιστοποιημένο για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας»
«Το B-21 είναι το πιο προηγμένο στρατιωτικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ και είναι προϊόν πρωτοποριακής καινοτομίας και τεχνολογικής υπεροχής.
Το B-21, σύμφωνα με τη Northrop, θα είναι η «ραχοκοκαλιά του μέλλοντος για την αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ» με νέες δυνατότητες και προηγμένη τεχνολογία για την παράδοση συμβατικών και πυρηνικών ωφέλιμων φορτίων.
Η Northrop μάλιστα αποκάλεσε το νέο αεροσκάφος «ψηφιακό βομβαρδιστικό»
«Το Northrop Grumman χρησιμοποιεί ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού, προηγμένες τεχνικές κατασκευής και εργαλεία ψηφιακής μηχανικής για να μετριάσει τον κίνδυνο παραγωγής στο πρόγραμμα B-21 και να επιτρέψει σύγχρονες πρακτικές διατήρησης».
Τουλάχιστον έξι από αυτά τα νέα βομβαρδιστικά βρίσκονται σε διάφορα στάδια τελικής συναρμολόγησης και δοκιμών στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Palmdale.
2021-07-07_10-17-44.png

2022-12-02_19-19-10.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης