Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Στόχος μας να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εμπορικής εξάρτησης από την Κίνα

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Στόχος μας να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εμπορικής εξάρτησης από την Κίνα
«Αυτό μας διδάσκει και η εξάρτησή μας από τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών 
H υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock υπεραμύνθηκε του σχεδίου της γερμανικής κυβέρνησης για μείωση των κρατικών εγγυήσεων προς εταιρίες που επενδύουν στην Κίνα, τονίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί η οικονομική εξάρτηση από το Πεκίνο.
«Αυτό μας διδάσκει και η εξάρτησή μας από τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα», δήλωσε νωρίτερα απόψε (2/12/2022) η Baerbock μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει ως στόχο να αποτρέψει τον κίνδυνο η χώρα να είναι ευάλωτη σε εκβιασμούς μέσω των εξαρτήσεων στον εμπορικό τομέα και να μην μπορεί να λάβει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει.
Στην περίπτωση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, «δεν μπορούσαμε να πούμε, "αύριο το κόβουμε", καθώς έτσι δεν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας», διευκρίνισε η υπουργός, αναφερόμενη στο προσχέδιο της «Στρατηγικής για την Κίνα» που ετοίμασε το υπουργείο της.
Όπως είπε πάντως, τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Οικονομίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ενόψει της έγκρισης εγγυήσεων για κάποια γερμανική επένδυση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν ακόμη και το χειρότερο σενάριο.
«Πρόκειται για τα χρήματα των φορολογουμένων», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης