Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vision & Global Trends: Επικοινωνιακή φούσκα οι προτάσεις Biden – Macron για ειρήνευση στην Ουκρανία

Vision & Global Trends: Επικοινωνιακή φούσκα οι προτάσεις Biden – Macron για ειρήνευση στην Ουκρανία
«Στην πραγματικότητα, το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία υπάρχει ήδη και οργανώθηκε από τον Τούρκο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου,  Tiberio Graziani
Οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που προωθήθηκαν από τους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Joe Biden και Emmuel Macron, είναι αφελείς και συνιστούν μία επικοινωνιακή φούσκα, δήλωσε την Παρασκευή (2/12/2022) ο Tiberio Graziani, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Παγκόσμιων Αναλύσεων Vision & Global Trends Tiberio Graziani (Ιταλία).
«Στην πραγματικότητα, το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία υπάρχει ήδη και οργανώθηκε από τον Τούρκο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Και ο Macron και ο Biden καλύτερα να καθίσουν σε αυτό.
Αλλά, φαίνεται ότι δεν μπορούν να το κάνουν εξαιτίας της δυτικής τους ανωτερότητας, η οποία υπερτερεί όλων», είπε σε σκωπτικό ύφος στο Tass.

Αφέλεια

«Η ιδέα ήταν να αρχίσει μια άλλη ειρηνευτική διαδικασία, μια εναλλακτική σε αυτήν που ξεκίνησε η Άγκυρα, υπό τον όρο ότι μια συμφωνία είναι δυνατή μόνο όταν η κατάσταση επιστρέψει σε αυτή που ήταν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα από το πόσα εδάφη βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο της Ρωσίας είναι αφελής» σημείωσε.
Η προσέγγιση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov φαίνεται πιο ορθολογική και ρεαλιστική καθώς πρότεινε να είναι ένας πιθανός διαμεσολαβητής ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, John Kerry.
Ίσως το έκανε αυτό για να αποτρέψει τις ενέργειες του Macron και να αποφύγει τη συμμόρφωση με τις δυτικές πρωτοβουλίες, σημείωσε.
Ο Biden δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Macron την Πέμπτη (1/12/2022) ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για ενδεχόμενο τερματισμό των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, αλλά δεν σχεδιάζει έναν τέτοιο διάλογο στο εγγύς μέλλον, καθώς η Μόσχα πρέπει να λάβει ορισμένες αποφάσεις πρώτα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu κάλεσε τους δυτικούς εταίρους να πείσουν την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, αν και παραδέχτηκε ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει τώρα.
Υποσχέθηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διευθετήσει την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης