Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΑΕΑ: Έτοιμη η συμφωνία για το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia

ΙΑΕΑ: Έτοιμη η συμφωνία για το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia
Πιστέψτε με, τώρα έχουμε μια πρόταση στο τραπέζι, η οποία με απλά λόγια στοχεύει να σταματήσει την ανοησία του βομβαρδισμού του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης, δήλωσε ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ, Rafael Grossi
Μια συμφωνία με στόχο τη διασφάλιση του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Zaporizhia της Ουκρανίας είναι κοντά, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
Ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης, ο οποίος καταλήφθηκε από τη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, έχει έκτοτε δεχθεί επανειλημμένους βομβαρδισμούς, προκαλώντας την καταδίκη του ΙΑΕΑ, η οποία ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας γύρω από την περιοχή.
"Είμαστε σχεδόν εκεί.
Πιστέψτε με. τώρα έχουμε μια πρόταση στο τραπέζι, η οποία με απλά λόγια στοχεύει να σταματήσει την ανοησία του βομβαρδισμού του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης", δήλωσε ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ, Rafael Grossi, σε συνέδριο στη Ρώμη.
"Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα πάντα, αλλά ασχολούμαστε με αυτό", σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Νωρίτερα την Παρασκευή, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ανέφερε ότι η Μόσχα είχε περιγράψει τη θέση της σχετικά με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας γύρω από το εργοστάσιο και ανέμενε απάντηση, επικαλούμενη τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης