Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή διαφοροποίηση Orban: Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό φυσικό αέριο

Ηχηρή διαφοροποίηση Orban: Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό φυσικό αέριο
«Για την Ουγγαρία, αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες, επομένως θα πρέπει να εξαιρεθούμε από μια τέτοια απόφαση», είπε ο Orban
Σχετικά Άρθρα
Η επιβολή κυρώσεων στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας θα έχει τραγικές συνέπειες για την Ουγγαρία και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μια τέτοια ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Παρασκευή (2/12/2022) ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη θεσπίσει περιορισμούς στην αγορά ρωσικού πετρελαίου και συζητά το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς και κυρώσεις στην πυρηνική ενέργεια της Ρωσίας.
«Για την Ουγγαρία, αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες, επομένως θα πρέπει να εξαιρεθούμε από μια τέτοια απόφαση», είπε ο Orban.
Τόνισε ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα «αγωνιστεί για να προστατεύσει τα συμφέροντά της».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πιστεύει ότι στις διαπραγματεύσεις της στην ΕΕ για αυτό το θέμα, η Βουδαπέστη πάντα πετυχαίνει τους στόχους της και τώρα συμμετέχει στη συζήτηση για το ένατο πακέτο κυρώσεων «με μεγάλες ελπίδες».

Διαρκώς υπό πίεση

Ωστόσο, η Ουγγαρία βρίσκεται «διαρκώς υπό πίεση» από άλλες χώρες, γι' αυτό η κυβέρνηση ελπίζει να συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτών της στις συνεχιζόμενες εθνικές διαβουλεύσεις για τις κυρώσεις.
Ο Orban υπενθύμισε επίσης ότι στις 5 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ εμπάργκο στην αγορά ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ.
Η Ουγγαρία, η οποία λαμβάνει πετρέλαιο μέσω του αγωγού Druzhba, έχει εξαιρεθεί από αυτούς τους περιορισμούς, αλλά δεν θα μπορέσει να «αποφύγει την επίδραση της αύξησης της τιμής» ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης.
Ωστόσο, το 2023, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τον πληθυσμό της χώρας από τις καταστροφικές συνέπειες των κυρώσεων που έχουν προκαλέσει ελλείψεις ενέργειας και πληθωρισμό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις, ελπίζοντας ότι θα επηρεάσουν τη Ρωσία και θα οδηγήσουν σε διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία, υπενθύμισε o Orban.
Ωστόσο, τόνισε ότι οι κυρώσεις δεν έχουν επισπεύσει το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης «ούτε κατά ένα χιλιοστό».
«Η πολιτική των κυρώσεων δεν πέτυχε τον στόχο της», δήλωσε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης