Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κυνικός, βυθισμένος στη διαφθορά Zelensky «απαιτεί» ένα τρισεκατομμύριο δολ. για την Ουκρανία - «Μόνιμος χορηγός» και η Ελλάδα

Ο κυνικός, βυθισμένος στη διαφθορά Zelensky «απαιτεί» ένα τρισεκατομμύριο δολ. για την Ουκρανία - «Μόνιμος χορηγός» και η Ελλάδα
Ο Zelensky ελπίζει να αναπτύξει ένα σύστημα που θα επιτρέψει στις «χώρες εταίρους» να γίνουν «προστάτες» περιοχών, πόλεων ή επιχειρήσεων της Ουκρανίας. «Βλέπουμε ήδη ενδιαφέρον [για το πρόγραμμα] από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία, Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Ελβετία, Σλοβακία, Αυστρία, Ελλάδα , Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αυστραλία.
Σχετικά Άρθρα
Ο κόσμος έχει συνηθίσει πλέον τις συγκλονιστικές δηλώσεις που προέρχονται από το καθεστώς του Κιέβου, καθώς αυτό έχει γίνει ένα δημοφιλές θέμα συζήτησης ειδικά από τα όσα ισχυρίζεται... ο frontman πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
Πέρα από τις αυθαίρετες δηλώσεις για υποτιθέμενες «νίκες» των δυνάμεων του εναντίον του ρωσικού στρατού, οι συζητήσεις για το πόση οικονομική βοήθεια είναι απαραίτητη είναι το σύνηθες θέμα στο Κίεβο.
Ο Volodymyr Zelensky δεν κουράζεται ποτέ να απαιτεί όλο και περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια (και τα ευρώ και οι λίρες είναι αρκετά καλά) τον μήνα για να υποστηρίξει το αφήγημα του.
Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του ξεπερνούν κάθε όριο θράσους.
Συγκεκριμένα, ενώ ο ίδιος έχει βουτήξει την Ουκρανία στη διαφθορά θέλει τώρα πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την υποτιθέμενη «ανοικοδόμηση» της χώρας αναφέρει το Southfront.org.
Ή μήπως απλώς θέλει να θρέψει τα όνειρα του;

Η δήλωση που πέρασε... «απαρατήρητη» και η Ελλάδα...

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας μέσω βίντεο στις 29 Νοεμβρίου, ο Zelensky δήλωσε ότι θα κόστιζε περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την «ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας. Ο αριθμός ακούγεται εξωπραγματικός, , δεδομένου ότι υπερβαίνει το πενταπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας το 2021.
Πολλοί αγνόησαν τις συγκλονιστικές δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας σχετικά με αυτό το θέμα, ο οποίος συνεχίζει να επιμένει ότι αυτό ακριβώς χρειάζεται το καθεστώς του Κιέβου.
«Η ανοικοδόμηση της χώρας μας θα γίνει το πιο σημαντικό οικονομικό, τεχνολογικό και ανθρωπιστικό έργο της εποχής μας. Ακόμη και τώρα, δεσμεύουμε δεκάδες χώρες εταίρους μας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», είπε ο Zelensky κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύχτιας ομιλίας του σε βίντεο την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα που μεταφράστηκε από το Newsweek . «Ο συνολικός όγκος της εργασίας ανέρχεται σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια», πρόσθεσε.
Ο Zelensky ανέφερε τον αριθμό, μιλώντας για τις ελπίδες του ότι η χώρα θα φιλοξενούσε την Παγκόσμια Έκθεση το 2030. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του σχεδίου ήταν ότι ξένες κυβερνήσεις και εταιρείες θα μπορούσαν να γίνουν «μόνιμοι χορηγοί συγκεκριμένων περιοχών, πόλεων ή οικονομικών τομέων». Εκτός από μη ρεαλιστικές, οι ιδέες του Ζελένσκι συνοψίζονται επίσης στον άμεσο αποικισμό της Ουκρανίας . Δίνοντας τον έλεγχο διαφορετικών περιοχών της χώρας σε «μόνιμους χορηγούς», ο Zelensky ουσιαστικά διασπά ό,τι έχει απομείνει από τη χώρα και το δίνει σε ξένα εταιρικά συμφέροντα σε ένα σχέδιο εκμετάλλευσης δωρεάν για όλους .
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Meduza» που υποστηρίζεται από τη Δύση , ο Zelensky ελπίζει να αναπτύξει ένα σύστημα που θα επιτρέψει στις «χώρες εταίρους» να γίνουν «προστάτες» περιοχών, πόλεων ή επιχειρήσεων της Ουκρανίας. «Βλέπουμε ήδη ενδιαφέρον [για το πρόγραμμα] από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία, Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Ελβετία, Σλοβακία, Αυστρία, Ελλάδα , Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αυστραλία. Και αυτός δεν είναι ένας εξαντλητικός κατάλογος», είπε.

Το είχαν πει πρώτοι οι Αμερικανοί!

Είναι ενδιαφέρον ότι το εντυπωσιακό ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων αναφέρθηκε από τον Zelensky τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν, αλλά με κάποιο τρόπο πέρασε απαρατήρητο από το ραντάρ των περισσότερων mainstream μέσων.
Η πρώτη φορά που το ανέφερε δημόσια ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν κλήθηκε να «χτυπήσει» εικονικά το κουδούνι των εγκαινίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο Zelensky χρησιμοποίησε αυτή τη... μοναδική ευκαιρία για να προωθήσει την ιδέα και αρχικά ζήτησε «τουλάχιστον» 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένα κεφάλαια.
«Το γενικό έργο της ουκρανικής ανοικοδόμησης θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έργο στην Ευρώπη της εποχής μας.
Το μεγαλύτερο εδώ και πολλές γενιές. Ο όγκος του υπολογίζεται ήδη σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε τότε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και με τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της ουκρανικής υποδομής, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ασφαλείας, είναι πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και σε αρκετά βραχυπρόθεσμα – λιγότερο από δέκα χρόνια.»
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ΑΕΠ της χώρας ήταν λίγο πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το καθεστώς του Κιέβου απαιτεί από άλλους να επενδύσουν στο ΑΕΠ της Ουκρανίας «σε καιρό ειρήνης» αξίας μισής δεκαετίας.
Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα ανόητο αίτημα, αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον ένα think tank με έδρα τις ΗΠΑ έχει ήδη υποστηρίξει την πρόταση.
Το διάσημο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον υποστήριξε ανοιχτά την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι «θα παρείχε στρατηγικά οφέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Σε μια έκθεση της 22ας Νοεμβρίου με τίτλο «Η Βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία: Μια επένδυση της οποίας τα οφέλη υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της».
Οι συντάκτες του CSIS υποστήριξαν τα εξής: «Στην πράξη, η Ουκρανία δεν μπορεί να συνεχίσει να πολεμά και να ανακάμπτει χωρίς συνεχή βοήθεια από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις.
Επιπλέον, εάν ο πόλεμος συνεχιστεί όπως μπορεί να γίνει, το συνολικό κόστος τόσο του πολέμου όσο και των κρατών υποστήριξης τηςς ανάκαμψης θα μπορούσε εύκολα να αυξηθεί πολύ πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ένας πραγματικά μακρύς πόλεμος θα μπορούσε να ανεβάσει το συνολικό κόστος του πολέμου και της ανάκαμψης σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο».
Η έκθεση αναφέρει περαιτέρω: «Μέχρι στιγμής, υπήρξε μόνο περιορισμένη εσωτερική πολιτική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες στη συνέχιση της πολιτικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία».
Αυτό υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι οι συγγραφείς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει πάντα να επιμένει σε περισσότερη οικονομική «βοήθεια» στο καθεστώς του Κιέβου και να απωθήσει οποιονδήποτε προσπαθεί να επικεντρωθεί στα εγχώρια ζητήματα 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης