Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι τις αμυντικές δαπάνες, αν δεν αρθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού Covid

ΗΠΑ: Μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι τις αμυντικές δαπάνες, αν δεν αρθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού Covid
Η κυβέρνηση Biden πίεζε συνεχώς για ατιμωτικές αποστρατείες, ακόμη και στρατοδικεία για τους στρατιώτες που δεν υπακούουν στις διαταγές να κάνουν τα εμβόλια
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία των ΗΠΑ απείλησαν να μπλοκάρουν την Πράξη Έγκρισης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act), εκτός εάν διεξαχθεί ψηφοφορία σχετικά με την τρέχουσα εντολή για το εμβόλιο COVID για το στρατιωτικό προσωπικό.
Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο γερουσιαστής της Φλόριντα Rick Scott και ο γερουσιαστής του Κεντάκι Rand Paul, μαζί με άλλους 11 γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων ο Ted Cruz και ο Mike Lee.
Ο Scott δήλωσε στο Fox News: "Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην δώσουμε έγκριση αν δεν συμφωνήσουν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να διώχνουμε ανθρώπους από την υπηρεσία τους - αν είναι ανεμβολίαστοι", προσθέτοντας: "Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους".
Σε επιστολή τους προς τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, οι γερουσιαστές αναφέρουν: "Η εντολή του Υπουργείου Άμυνας για το εμβόλιο COVID-19 έχει καταστρέψει το βιοπορισμό ανδρών και γυναικών που έχουν υπηρετήσει έντιμα τη χώρα μας".
"Ενώ το Υπουργείο Άμυνας πρέπει ασφαλώς να λαμβάνει αποφάσεις που θα ενισχύσουν τη στρατιωτική ετοιμότητα, τα αποτελέσματα της εντολής είναι αντίθετα με την ετοιμότητα των δυνάμεών μας και η πολιτική πρέπει να ανακληθεί", αναφέρεται περαιτέρω στην επιστολή.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Paul δήλωσε: "Η εντολή εμβολιασμού ανάγκασε τους νέους πατριώτες άνδρες και γυναίκες του έθνους μας να επιλέξουν μεταξύ της πίστης τους, της ιατρικής τους αυτονομίας και της καριέρας τους".
"Σε μια εποχή που ο στρατός αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους στρατολόγησης, η κυβέρνηση απολύει στρατιώτες στους οποίους επενδύσαμε και εκπαιδεύσαμε", σημείωσε ακόμη ο Paul.

Ζωτικής σημασίας η NDAA

Εδώ και πέντε δεκαετίες, η NDAA θεωρείται ζωτικής σημασίας νομοθεσία για το Κογκρέσο κάθε χρόνο, καλύπτοντας τις δαπάνες για τον στρατό, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας αύξησης των μισθών και της έναρξης νέων προγραμμάτων.
Παρά τις προσπάθειες να σταματήσουν τα υποχρεωτικά εμβόλια για το εν ενεργεία προσωπικό και να διατηρηθούν τα δικαιώματα απαλλαγής, η κυβέρνηση Biden πίεζε συνεχώς για ατιμωτικές αποστρατείες, ακόμη και στρατοδικεία για τους στρατιώτες που δεν υπακούουν στις διαταγές να κάνουν τα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης