Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Περάσαμε μια καταιγίδα, αλλά οι πελάτες άρχισαν να επιστρέφουν

tags :
Credit Suisse: Περάσαμε μια καταιγίδα, αλλά οι πελάτες άρχισαν να επιστρέφουν
«Ήταν μια πραγματική καταιγίδα» δήλωσε ο Lehmann στην Παγκόσμια Τραπεζική Σύνοδο Κορυφής των FT την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Πως οι πελάτες άρχισαν να επιστρέφουν στην Credit Suisse, αφού απέσυραν περιουσιακά στοιχεία δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από «θύελλα που προκλήθηκε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» στις αρχές Οκτωβρίου, ανέφερε ο πρόεδρός της Credit Suisse, Axel Lehmann.
Ειδικότερα, όπως είπε ο τραπεζίτης, οι αναλήψεις είχαν «ισοπεδωθεί» σε ολόκληρο τον όμιλο, αλλά η κλίμακα των εκροών κατέλαβε την ελβετική τράπεζα εξ απίνης.
«Ήταν μια πραγματική καταιγίδα» δήλωσε ο Lehmann στην Παγκόσμια Τραπεζική Σύνοδο Κορυφής των FT την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
«Ήταν μια καταιγίδα ειδικά για το τμήμα διαχείρισης πλούτου, ιδιαίτερα στην Ασία, όπου είχαμε τεράστιες εκροές για δύο έως τρεις εβδομάδες.
Το καλό μέρος της θλιβερής ιστορίας είναι ότι είχαμε πολύ λίγους πελάτες που έφυγαν.
Είναι ακόμα μαζί μας, συνεχίζουν να συναλλάσσονται μαζί μας».
Όπως είπε, οι πελάτες έπαιρναν έως και το ένα τρίτο των περιουσιακών στοιχείων που κατείχαν στην τράπεζα και τα μετέφεραν σε ανταγωνιστές.
«Ξέρω όμως ότι τα χρήματα σίγουρα θα επιστρέψουν με τον καιρό».

«Προσφορές στο τραπέζι»

Η Credit Suisse αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι πλούσιοι πελάτες είχαν αποσύρει περίπου 67,4 δισ. δολάρια από τις αρχές Οκτωβρίου, που ισοδυναμεί με το 10% των περιουσιακών στοιχείων διαχείρισης περιουσίας, μετά από σειρά φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την οικονομική της υγεία.
Σε ολόκληρο τον όμιλο, η τράπεζα αφαίμαξε 84 δισεκατομμύρια SFr το τέταρτο τρίμηνο, καθώς το private banking, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και οι πελάτες λιανικής μετέφεραν χρήματα από τους λογαριασμούς τους σε ανταγωνιστές.
Η Credit Suisse δήλωσε ότι αναμένει ζημιά προ φόρων έως και 1,5 δισ. SFr τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, την τέταρτη προειδοποίηση κερδών της από τον Ιανουάριο.
Ο Lehmann πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε αρκετές «προσφορές στο τραπέζι» από εταιρείες που ήταν πρόθυμες να στηρίξουν το νέο εγχείρημα ενώ βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τον ισολογισμό, τη δομή και τη διακυβέρνησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης