Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Αταλάντευτο όχι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Πρέπει να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από τη σύγκρουση

Ουγγαρία: Αταλάντευτο όχι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Πρέπει να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από τη σύγκρουση
O Ούγγρος υπουργός Άμυνας ζήτησε άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διευθετηθεί η σύγκρουση

Η Ουγγαρία εμμένει σταθερά στη θέση της μη αποστολής θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη (1/12/2022) ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας Kristof Szalay - Bobrovniczky προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διευθετηθεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό.
«Η Ουγγαρία εμμένει αταλάντευτα στη θέση της να μην στέλνει φονικά όπλα στην Ουκρανία», είπε ο Szalay-Bobrovniczky, τονίζοντας πως το σκεπτικό της Βουδαπέστης εδώ είναι να προστατεύσει την ουγγρική εθνική μειονότητα στην Ουκρανία.
Ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι η Βουδαπέστη παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στο Κίεβο και υποστηρίζει «την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων».
«Με αυτά τα λόγια, ανησυχούμε σοβαρά για την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης», υποστήριξε, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο να αποτραπεί το ΝΑΤΟ από το να γίνει άμεσο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Επιπλέον, ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας ζήτησε άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διευθετηθεί η σύγκρουση.
«Οι διαπραγματεύσεις σώζουν ζωές», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης