Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jinping (Κίνα): Προς το συμφέρον της Ευρώπης η διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση

Jinping (Κίνα): Προς το συμφέρον της Ευρώπης η διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση
Η Κίνα ανέκαθεν στήριζε την ειρήνη στην Ουκρανία υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping

Τη θέση πως είναι προς το συμφέρον κυρίως της Ευρώπης να επιλυθεί με πολιτικά και διπλωματικά μέσα η κρίση στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, ο οποίος υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel στο Πεκίνο.
«Η επίλυση της ουκρανικής κρίσης με πολιτικά μέσα είναι πάνω απ' όλα προς το συμφέρον της Ευρώπης και όλων των χωρών της Ευρασίας.
Η Κίνα ελπίζει σε μια ειρηνική συνύπαρξη και σε μια αντικειμενική στάση από την Ε.Ε.
Ελπίζουμε ότι τα όργανα και οι χώρες της ΕΕ θα σχηματίσουν μια αντικειμενική και αξιόπιστη αντίληψη για την Κίνα και θα τηρήσουν σταθερά την ειρηνική συνύπαρξη στην πολιτική τους έναντι της Κίνας» είπε ο Jinping, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Πάντα στο πλευρό της ειρήνης η Κίνα

«Η Κίνα υποστηρίζει την ΕΕ στην αύξηση του ρόλου της μεσολάβησής της στην Ουκρανία και προσβλέπει στην οικοδόμηση μιας ισορροπημένης, αποτελεσματικής και βιώσιμης ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας.
Η Κίνα ήταν πάντα στο πλευρό της ειρήνης και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο με τον δικό της τρόπο» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας.
Σημειώνεται πως έως και σήμερα, και παρά τις πιέσεις και τις προτροπές από τη Δύση, η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή αν και υπεραμύνεται της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Να αποφευχθεί η κλιμάκωση

Ο Jinping σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε να αποφευχθεί η κλιμάκωση στην Ουκρανία.
«Στην παρούσα κατάσταση, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η κλιμάκωση και η επέκταση της κρίσης, να συνεχιστεί η προώθηση της ειρήνης και των διαπραγματεύσεων», είπε ο Jinping, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να ελεγχθούν οι παρενέργειες της ουκρανικής κρίσης.
Σημειώνεται πως ο Charles Michel, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου επίσκεψη στο Πεκίνο θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Li Keqiang και τον επικεφαλής της μόνιμης επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, Li Zhanshu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης