Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετάει η Κομισιόν τα λεφτά των Ευρωπαίων - Έδωσε 387.000 ευρώ για ένα πάρτι στο metaverse όπου δεν πήγε κανείς

Πετάει η Κομισιόν τα λεφτά των Ευρωπαίων - Έδωσε 387.000 ευρώ για ένα πάρτι στο metaverse όπου δεν πήγε κανείς
Το μεγάλο φιάσκο του πάρτι της Κομισιόν στο metaverse

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ που επί έναν ολόκληρο χρόνο αδυνατεί να δώσει έστω και τις ελάχιστες λύσεις στην εκρηκτική εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία πλήττει όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, είχε τη φαεινή ιδέα να ρίξει 387.000 δολάρια για να στήσει ένα πάρτι στο Metaverse, προκειμένου να διαφημίσει το πρόγραμμά της Global Gateway μεταξύ των απολίτικων νέων και να τους προσελκύσει στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης.
Να όμως που όλη αυτή η ιστορία αποδείχτηκε 100% φιάσκο και πεταμένα λεφτά καθώς στο διαδικτυακό event της Κομισιόν συμμετείχαν μόνο τέσσερις (4!) νέοι κι αυτοί μέσα σε ελάχιστα λεπτά σηκώθηκαν κι έφυγαν.
Η ιστορία που δημοσίευσε το Politico έχει ως εξής:
Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ευρώπη, με απόφαση της Κομισιόν, ξεκίνησε την πρωτοβουλία Global Gateway, εν μέρει ως απάντηση στην πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας.
Η πρωτοβουλία υποτίθεται ότι είχε στόχο στο πλαίσιο του προϋπολογισμού εξωτερικής βοήθειας της ΕΕ 2022-2027, να κινητοποιήσει πόρους ως 300 δισ. ευρώ από διάφορους επενδυτές προκειμένου και η Ευρώπη - όπως έκανε η Κίνα - να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία υποδομών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Βεβαίως η Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τόσα δισεκατομμύρια από επενδυτές - όπως διαπίστωσε και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκθεσή του το 2020 αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Όταν όμως η Επιτροπή ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία, χτίζει πάντα και την επικοινωνιακή προβολή της - δηλαδή τη διαφημίζει.
Έτσι για να διαφημίσει το Global Gateway αποφάσισε να διοχετεύσει ένα ποσό 387.000 ευρώ για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας metaverse, με σκοπό την γνωστοποίησή της στους απολίτικους νέους ηλικίας 18 έως 35 ετών που βρίσκονται «κυρίως στο TikTok και το Instagram» και είναι «ουδέτεροι για την ΕΕ», δήλωσαν στελέχη των Βρυξελλών, και ανακοίνωσε ότι θα κάνει πάρτι στο metaverse.
Δεν ξέρουμε πόσοι είδαν το τρέιλερ της Κομισιόν για το πάρτι, πάντως 44 άτομα έκαναν like αλλά από αυτά μόνο 5 εντυπωσιάστηκαν αρκετά από τα άβαταρ που χόρευαν σε ένα τροπικό νησί ώστε να μπουν την καθορισμένη ώρα στο πάρτι και να προσπαθήσουν να συμμετάσχουν. 
Αλλά τελικά κάτι δεν τους άρεσε κι έφυγαν αμέσως κι έμεινε μέσα μόνο ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Devex, Vince Chadwick, που παρακολουθούσε τα καμώματα της Κομισιόν κι έβγαλε την ιστορία στο Devex και στο Politico.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης